BadkamerOverig

Oud worden in je eigen huis met deze hulpmiddelen

Story Highlights
  • Langer in je huis met zorghulpmiddelen
  • Kies voor een douchekruk
  • Haal de drempels weg

Mensen willen en kunnen ook steeds langer zelfstandig blijven wonen in hun eigen vertrouwde huis. Dat heeft alles te maken met de opmars van zorghulpmiddelen die het leven van de man en vrouw op leeftijd gemakkelijker maken en die zelfstandig wonen ook daadwerkelijk gemakkelijker maken. Een drempelhulp kopen bijvoorbeeld, is erg verstandig.

Geen overbodige luxe, de handige drempelhulpen

Neem nou drempelhulpen. Met behulp van deze hulpmiddelen wordt een drempel een minder groot obstakel. Ben je binnen afhankelijk van een rollator of rolstoel en liggen er drempels in je woning? Dan is een drempelhulp eigenlijk onmisbaar. Ook buiten zijn prima drempelhulpen beschikbaar. Geen overbodige luxe overigens, want omdat er vaker gebruik wordt gemaakt van een zwaardere elektrische fiets, is een beetje hulp vaker noodzakelijk. Heb je een schuurtje of een garage, kies dan voor een klein oploopje om de schuur of de garage te bereiken.

Het is soms beter om alle drempels weg te halen

De talloze zorghulpmiddelen maken het leven gemakkelijker. Het kan dan gaan om het plaatsen van wandbeugels in het toilet of de badkamer. Ook douchekrukken in de douche verkleinen de kans op problemen bij het douchen. Vergeet ook douchematten niet en voorkom zo pijnlijke uitglijders. Is traplopen lastiger en lastiger? Overweeg dan een traplift. Om het je nog gemakkelijker te maken in de woonkamer en als je afhankelijk bent van een rolstoel, haal dan de drempels weg.

Niet steeds opstaan uit je sta-op-stoel

Maak het jezelf gemakkelijker en kies voor elektrische gordijnenrails, zoals je met smart home heel veel  apparatuur met een en dezelfde afstandsbediening kunt bedienen. Wel zo gemakkelijk, want zo hoef je niet steeds op te staan uit je sta-op-stoel. Ben je een lezer en wil je thuis de krant blijven lezen? Ook daar zijn meer dan voldoende hulpmiddelen voor, onder meer in de vorm van een loep met lamp. En wat dacht je van een speciale seniorentelefoon met net even wat grotere toetsen. Een sprekend horloge kan je helpen en een keukenkruk maakt dat je gewoon je eigen eten kunt blijven  koken.

Kies voor een toiletvergroter en voor een elektrisch verstelbaar bed

In het toilet kun je gemakkelijk kiezen voor een toiletvergroter bijvoorbeeld en als opstaan lastig wordt, kies dan voor een elektrisch te verstellen bed met het bekende steuntje in de rug. Voor om het huis is er ook voldoende beschikbaar. Ben jij iemand die graag een eigen moestuintje houdt, kies dan voor een kweekbak of een moestuinbak. Hoef je niet steeds te bukken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button