Tuin

Creëer wat schaduw in je tuin of terras met een parasol

Wanneer de zon schijnt, wil je natuurlijk in je tuin of op je terras kunnen genieten. Toch is het soms handig als je even afkoeling kan zoeken in de schaduw. Een parasol is hier de ideale oplossing voor. Je kan buiten blijven zitten, maar toch kan je schuilen voor de volle zon. Er bestaan verschillende soorten parasols die je ook kan terugvinden bij Solero Parasols. 

Verschillende soorten parasols

De 1 Seconde Parasol is ideaal wanneer je niet veel tijd hebt om een parasol te openen. Deze parasol gaat namelijk effectief open in slechts een seconde. Je hoeft enkel een knop om te draaien zodat hij open gaat. Wil je de parasol sluiten, dan moet je de knop gewoon terugdraaien. De 1 Seconde Parasol is zowel verkrijgbaar in het vierkant als in het rond. 

Ook wanneer je een restaurant of een café hebt, is een parasol onmisbaar op je terras. Zeker tijdens de warme zomermaanden, heb je een parasol echt nodig om klanten te kunnen plaatsen. Hiervoor bestaan er echte horecaparasols. Deze horecaparasols zijn vaak veel groter dan een gewone parasol die je in je tuin of op je terras thuis zet. Afhankelijk van hoe groot je terras is, kan voor een enkele of een duo parasol gaan. Een duo parasol kan tot vijf meter groot zijn. Perfect om twee tafeltjes van schaduw te voorzien. 

Om een idee te krijgen welke parasol in jouw tuin of terras past, kan je altijd kijken op Solero Parasols.

Waar moet je op letten bij het aankopen van een parasol?

Wanneer je een parasol aankoopt, is het heel belangrijk dat je ook de juiste parasolvoet aankoopt. Deze moet immers zwaar genoeg zijn om de parasol te kunnen verankeren. Als je zeker bent dat de parasol voor altijd op dezelfde plaats al blijven staan, kan je de parasolvoet ook laten verankeren in de grond. Dit is de meest stevige en veilige manier om een parasol vast te zetten. 

Als je geen parasolvoet wil verankeren in de grond, zijn er verschillende opties om je parasol te verstevigen. Welke voet je nodig hebt, hangt grotendeels af van de diameter van je parasol. Bij een standaard parasol hoef je meestal geen al te zware voet kopen. Bij een diameter van minder dan twee meter, heb je gemiddeld 25kg tegengewicht nodig van de voet. Is hij groter dan drie meter, dan moet je voor een gewicht van minimaal 40kg gaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button