Woontrends

Zelf kledingrek maken steigerbuis

Een goed kledingrek of kast hebben in de slaapkamer is heel erg belangrijk. Je moet voldoende opbergmogelijkheid hebben maar los daarvan is het ook fijn dat het kledingrek er strak en mooi uitziet. Dat het kledingrek trendy is en een opfrisser is voor de slaapkamer. Zo is het kledingrek niet alleen praktisch gezien heel erg handig maar heeft het ook nog eens een mooie uitstraling. Hier lees je wat je moet weten als jij zelf een kledingrek wilt maken met steigerbuizen. Zo wordt jouw klus hopelijk een groot succes.

Degelijk en sterk

Een kledingrek gemaakt van steigerbuis is van een oerdegelijke en sterke kwaliteit. Een kledingrek dat gemaakt is van steigerbuis daar hoef je niet bang van te zijn dat die snel uit elkaar zal vallen of dat je hem na een paar jaar weer kunt vervangen. Een kledingrek van steigerbuis is ontzettend sterk en duurzaam. 

Je kiest met een kledingrek van steigerbuis echt voor kwaliteit en dat is natuurlijk met een kledingrek waar je nog jaren mee vooruit wilt wel heel erg belangrijk.

Voordelen van een kledingrek van steigerbuis

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen heeft een kledingrek dat gemaakt is van steigerbuis enorm duurzaam en sterk. Daardoor weet je zeker dat je ook vrij lang kunt genieten van jouw mooie kledingrek. 

Daarnaast, als je houdt van een industriële/moderne uitstraling dan is een kledingrek gemaakt van steigerbuis voor jou écht perfect! Een kledingrek dat gemaakt is van steigerbuis past echt prima in een industriële inrichting. 

En als je besluit om een kledingrek van steigerbuis zelf te maken is het allergrootste voordeel toch wel de prijs én dat je het rek vorm kunt geven zoals jezelf wilt. Zeker als je uit huis gaat is het fijn om zo low budget mogelijk te starten met het op jezelf wonen. Daarnaast is het proces van zelf bouwen natuurlijk ook erg leuk en uitdagend.

Is het moeilijk om zelf een kledingrek te maken?

Nee het is op zich niet moeilijk om zelf een kledingrek van steigerbuizen te maken maar het is wel zo dat je goed voorbereid moet zijn voordat je aan de klus begint. Dat is het allerbelangrijkste. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je met de juiste materialen werkt en goede gereedschappen. Kies bijvoorbeeld een accuboormachine om je te helpen met de klus. Met de hand schroeven indraaien is niet erg handig. 

Alles valt en staat met een goede voorbereiding. Zeker als je nog nooit een kledingrek hebt gemaakt is het heel handig om je op voorhand hier goed in te verdiepen. Je kunt op internet bijvoorbeeld best veel over vinden en als je het makkelijk vindt om je virtueel voor te bereiden kun je op YouTube ook heel veel instructiefilmpjes kiezen waarin je stap voor stap kunt zien hoe je een kledingrek bouwt.

Houd het simpel

Als je weinig ervaring hebt met het zelf bouwen van meubelstukken is het verstandig om te beginnen met een basismodel. Ga dan niet proberen een heel ingewikkeld groot model te bouwen maar houd het simpel en overzichtelijk. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het kledingrek zo te bouwen zodat je later makkelijk kunt uitbreiden mocht je daar behoefte aan hebben. 

Want het grote voordeel is dat je heel makkelijk een kledingrek kunt uitbouwen of dat je een rek later bij bouwt die je weer koppelt aan het bestaande ontwerp. Met een kledingrek gemaakt van steigerbuizen kun je alle kanten op. 

Conclusie

Het zelf maken van een kledingrek gemaakt van steigerbuizen is niet moeilijk en het biedt een hele hoop voordelen. Met name het grootste voordeel is toch wel de prijs. En de relatieve eenvoud waarmee je een kledingrek van steigerbuizen bouwt. Je hebt er niet heel erg veel voor nodig en het kan low budget gemaakt worden. 

Ideaal als je net op jezelf gaat wonen, als je student bent of wanneer je gewoon op een voordelige manier over extra opbergruimte wilt beschikken. Dan is het heel handig om een kledingrek te maken van steigerbuis. Daarnaast draag je ook nog eens bij aan duurzaamheid want een kledingrek gemaakt van steigerbuizen is duurzaam en sterk. 

Als je het kledingrek goed hebt gebouwd kun je je jarenlang ervan genieten. En dat is natuurlijk wel heel erg belangrijk. We leven in een té grote consumptiemaatschappij en het is belangrijk om te investeren in duurzaamheid. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button