Accessoires

Screens nodig voor een kantoor, instelling of school? Zo maak je de juiste keuze.

Wordt het te warm op kantoor, instelling of school door de zon die door de ramen naar binnen komt, of heb je last van de zon die reflecteert op je (computer)schermen? Screens is hiervoor de oplossing! Screens worden gemonteerd aan de buitenkant van je ramen en zorgen ervoor dat het felle zonlicht wordt tegengehouden en niet naar binnen komt. Hierdoor heb je geen last meer van zonlicht dat reflecteert op je (computer)scherm. Ook blijft het binnen de hele dag een heerlijke temperatuur. In dit artikel leggen we uit hoe je dé screen kiest die past bij jouw benodigdheden.

Wat zijn screens?

Een screen is een gaas van glasvezeldoek dat in een frame van het raam wordt aangebracht om een raam af te dekken. Deze screens zorgen ervoor dat de warmte van de zon buiten blijft, maar je nog wel het licht van buiten binnenkrijgt, want de screens laten licht door. De screens zijn onopvallend dankzij het strakke uiterlijk, dus ideaal voor op kantoor, een instelling of school.

Een ander voordeel van screens is privacy, omdat de screens de zichtbaarheid van buitenaf vermindert en voorkomt dat voorbijgangers naar binnen kunnen kijken. 

Ook is maatwerk voor screens mogelijk, je hoeft dus niet te kiezen uit bepaalde standaardmaten. Screens kunnen op maat gemaakt worden, passend bij de ramen van kantoren, instellingen of scholen. Wat voor screen je ook nodig hebt, een online zoekopdracht naar een screen is snel gedaan. Online aanbieders hebben uiteenlopende screens in hun assortiment, zodat je zeker weet dat er een screen op maat voor jou bij zit.

Hoe werken screens?

Een screen wordt in een frame van het raam aangebracht en beweegt strak langs je raam naar boven en beneden. Hierdoor nemen screens geen ruimte in beslag en dankzij het strakke design sluiten de screens netjes aan bij je kantoor, instelling of school. Je kan ervoor kiezen om screens handmatig of elektrisch te bedienen. Door voor een handmatige bediening te kiezen worden de kosten lager gehouden, maar een elektrische bediening is gebruiksvriendelijker. 

Op zoek naar screens voor je kantoor, instelling of school?

Heb je ook last van het zonlicht dat reflecteert op je (computer)schermen? Wordt het ook zo warm in de werk- of leeromgeving, zoals kantoren, instellingen of scholen? Overweeg dan om screens te installeren. Deze screens zorgen ervoor dat de warmte buiten blijft, maar ook dat het zonlicht niet meer reflecteert op je (computer)schermen. Dankzij de screen blijft het de hele dag heerlijk koel en  komt er tot meer dan 80% minder direct licht binnen. Dit is het ideale zonweringsysteem voor gebouwen. 

Screens op maat

Screens zijn beschikbaar in twee soorten: de traditionele screen en de rits-screen. Bij een rits-screen zit het doek extra strak, omdat het geplaatst is in de geleider, in tegenstelling tot een traditioneel screen, waarbij het doek wat losser hangt. Je kan er ook voor kiezen om screens op maat gemaakt te laten maken, zodat de screens perfect passen bij de afmetingen van je ramen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button