Vloeren

Hoe je woning opfrissen met mooie marmeren tegels?

Als je op zoek bent naar een goede aanvulling voor je interieur, dan zijn marmeren tegels een ideale keuze. Marmer is een materiaal dat oneindig veel voordelen biedt, op zoveel verschillende vlakken en het is dan ook niet verwonderlijk dat het één van de populairste keuzes is als basis voor tegelvloeren.

Wil je het beste uit je marmeren tegelvloer halen? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste keuze maakt voor jouw interieur. Hier vind je meer inspiratie en handige tips om dat goed te doen!

3 tips bij de zoektocht naar goede marmeren tegels

Een marmeren tegelvloer laten leggen is één van de beste beslissingen die je kunt maken om je interieur op te frissen. Hieronder enkele handige tips en belangrijke factoren:

1. Het formaat van de tegels

Een van de eerste zaken waar je best rekening mee houdt bij de zoektocht naar tegels uit marmer is het formaat. Kleine tegels zullen de look en feel van je interieur immers helemaal anders beïnvloeden dan grote modellen. Kies je voor allemaal kleinere tegeltjes bij elkaar, dan krijgt de ruimte een iets klassiekere en warmere indruk, zeker als je gaat voor donkere kleuren.

Aan de andere kant zullen grotere tegels je woonkamer, keuken of een andere ruimte dan weer een chique, luxueuze look en feel geven. En dat kan handig zijn in een moderne inrichting of een royale, klassieke woning. Vraag gerust advies bij een speciaalzaak of specialist om voor jouw woonstijl en situatie het beste formaat te kiezen!

2. De kleur en kleurschakeringen van de tegels

Als marmer om één iets bekend is, dan is het wel de unieke kleuren en kleurschakeringen die in dit materiaal aanwezig zijn. Er bestaat echter heel wat variatie, waardoor kiezen niet altijd gemakkelijk is. Let bij aankoop vooral op de contrasten tussen kleuren die in de tegels verwerkt zijn. Zo zullen tegels met witte basis en zwarte strepen en patronen helemaal anders ogen dan marmeren tegels die door hun beige of lichtbruine kleur iets eenvoudiger en landelijker zijn.

3. De afwerking van de tegels 

Ten slotte speelt ook de afwerking van de marmeren tegels een grote rol bij het effect ervan op je interieur. In de meeste gevallen wordt dit materiaal gezoet én gepolijst, waardoor de originele karakteristieken van het materiaal het beste tot hun recht komen. Houd er wel rekening mee dat deze behandelingswijze de tegels iets minder geschikt maakt voor ruimtes waar veel vocht aanwezig is, zoals bijvoorbeeld de badkamer!

Gerelateerde artikelen

Back to top button