KlussenTuin

Zelf je eigen schuur bouwen? Lees onze tips!

Een eigen schuur bouwen is enorm praktisch voor je tuin. Je kunt er namelijk allerlei tuinartikelen in kwijt. Daarnaast is een schuur ook erg praktisch om te gebruiken als hobbyruimte. Wil jij een eigen schuur gaan bouwen in de tuin? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken! Het is tegenwoordig steeds makkelijker om zelf een schuur of garage te gaan bouwen. Er zijn tegenwoordig genoeg video’s te vinden over hoe je dit kunt doen. Daarnaast kun je zelf de benodigde materialen laten berekenen via https://www.bouwmaterialenkopen.com/prijsberekening-zelfgemaakte-schuur/ en deze gemakkelijk bestellen.

Gebruik een schuur bouwtekening

Heb je het idee om een schuur te gaan bouwen? Dan is het verstandig om een bouwtekening te volgen. Je kunt deze zelf maken, maar er staan ook enorm veel bouwtekeningen op internet. Door het volgen van een bouwtekening weet je precies wat je moet doen en waar je aan toe bent. Vervolgens kan een prijsberekening zelfgemaakte schuur erg gemakkelijk gemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat je heel duidelijk een budget op kunt stellen waar je je aan kunt houden. 

Wel of geen vergunning?

In sommige gevallen heb je een vergunning nodig als je een schuur gaat bouwen. Als je aan de achterkant van het huis gaat bouwen, heb je doorgaans geen vergunning nodig. Het is echter wel zo als je aan de voorkant of de zijkant van je woning een schuur gaat bouwen. Het is natuurlijk nooit verkeerd om het even dubbel te checken!

Een sterke fundering is een must

Voor een gebouw geldt dat de fundering altijd sterk moet zijn. Als deze namelijk niet sterk genoeg is, kan het gebouw gaan verzakken. Dat kan grote gevolgen hebben voor de veiligheid van het gebouw. Daarnaast wil je natuurlijk een schuur hebben die recht staat. Een fundering kun je maken van beton, maar dit hoeft niet. Een manier is ook om houten palen in de grond te plaatsen. Door deze diep genoeg in de grond te graven, heb je een sterke basis voor een schuur. Let er op dat deze minimaal 1,5 meter in de grond moet zitten!

De schuur opbouwen

Als je een schuur gaat bouwen, is het belangrijk dat de fundering sterk is. Een stenen schuur heeft namelijk een goede fundering nodig, zodat hij niet kan verzakken. Als je een sterke fundering hebt gebouwd, ga je beginnen met de maken van de muren. Deze muur kun je maken van stenen of betonblokken. Deze zorgen ervoor dat de schuur sterk staat en je er jarenlang mee kunt doen. Vergeet natuurlijk niet dat je ook gaten over moet houden voor de ramen. De hoogte van de ramen bepaal je altijd voordat je met de bouw gaat beginnen. Als de muren goed staan, kan je het dak van de schuur erop leggen. is de schuur klaar? Dan begin je met de afwerking. Uiteraard moet je nog wel aan de slag met de inrichting van de hele schuur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button