AccessoiresKeuken

Welke koelkast past het beste bij jou?

Wanneer je een nieuwe keuken gaat uitkiezen, zijn er een hoop dingen waarmee je rekening moet houden. Ga je voor een kookeiland of niet? Hoeveel opbergruimte denk je bijvoorbeeld nodig te hebben? En ga je voor een oven én een magnetron, of toch liever voor een combi-oven? Ook wat betreft de koelkast is er tegenwoordig veel keus. Het is begrijpelijk dat jij met al deze keuzes door de bomen het bos niet meer ziet. Hier lees je welke koelkasten er verkrijgbaar zijn en de bijbehorende voor-en nadelen. 

Amerikaanse koelkast 

Een Amerikaanse koelkast dankt zijn naam aan zijn grootte. Dit model heeft namelijk twee deuren; één geeft toegang tot een vriesgedeelte en de andere tot een koelgedeelte. Ook hebben de meeste Amerikaanse koelkasten een ijsdispencer waardoor je op ieder moment van de dag je drankje kan vullen met ijsblokjes. Superhandig voor in de zomer dus! De nieuwste uitvoeringen hebben soms zelfs een glas venster waardoor je de deur van het koelgedeelte niet hoeft te openen om te zien wat er in zit. Het voordeel van deze koelkast is dus dat je er heel veel tegelijk in kwijt kan. Aan de andere kant betekent dat ook dat dit model veel ruimte in je huis inneemt. Ook zijn de meeste Amerikaanse koelkasten door hun grootte en vermogen niet erg energiezuinig. 

Koel-vriescombinatie 

Voor wie een Amerikaanse koelkast te groot vindt, maar toch het gemak wil van een vriezer naast de koelkast, kan ook kiezen voor een koel-vriescombinatie. Hierin bevindt de vriezer zich vaak onder de koelkast. Het grootste voordeel van een koel-vriescombinatie is dat deze, in tegenstelling tot een Amerikaanse koelkast, de meeste ruimte in de hoogte inneemt. Hierdoor past deze beter in een standaard keuken en kan deze ook ingebouwd worden. Ook zijn koel-vriescombinaties vaak energie zuiniger, hoewel hierin onderling ook veel verschil zit. Het grootste nadeel van een koel-vriescombinatie is dat er aanzienlijk minder ruimte is, met name in het vriesgedeelte. 

Tafelmodel koelkasten

Misschien ben je nog niet toe aan een nieuwe koelkast maar zou je wel graag wat meel koelkast ruimte hebben, bijvoorbeeld voor grote drinkflessen of-pakken. In dat geval zou je het kunnen overwegen om een tafelmodel koelkast aan te schaffen. Dit is een kleine koelkast van iets minder dan een meter hoog. Deze zou je bijvoorbeeld in een bijkeuken of zelfs buiten kunnen plaatsen. Het handige aan deze modellen is ook dat je er allerlei keukenapparatuur op kan plaatsen. Ideaal dus bij gebrek aan ruimte! In veel gevallen zijn tafelmodel koelkasten ook aanzienlijk energie efficiënt en niet extreem duur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button