Verhuizen

Handige dingen om te weten als je uit huis gaat

Uit huis gaan is erg spannend. Je moet voor het eerst voor jezelf koken, je huis schoonmaken, boodschappen doen, klusjes doen, enzovoort. Na een tijdje ben je gelukkig echt wel gewend, en het schoonmaken en koken is echt niet zo lastig als het lijkt. Maar hoe zit het met van die klusjes die je eigenlijk niet vaak hoeft te doen, maar die soms wel moeten gebeuren? Dat is misschien wat lastiger, en dat moet je maar net even weten. Gelukkig daarom dit artikel dat jou een paar dingen uitllegt die handig zijn om te weten als je uit huis gaat.

Geen warm water, en nu?

Oeps! Als je de kraan aanzet om bijvoorbeeld af te wassen of om te gaan douchen en er komt alleen maar koud water uit, is dat geen fijne verrassing. Hoe kun je dit oplossen? Nou, er zijn een paar dingen die je kunt doen. Heb je toegang tot de boiler of cv-ketel die bij jouw woning hoort? Vaak zit hier iets van een storing, en dit is met een simpele druk op de reset-knop opgelost. Vaak warmt de keukenboiler of ketel dan even opnieuw op en voilà, je hebt weer warm water!

Verwarming wordt niet warm

Je krijgt er vroeg of laat wel mee te maken, een verwarming die niet warm wordt. Het probleem is hier vaak makkelijk op te lossen, en hoort eigenlijk ook gewoon bij het huishouden. Soms zit er namelijk te veel lucht in de verwarming. Dit kun je merken als de ene kant van de verwarming wel warm of lauw is, en de andere kant niet. Met een sleuteltje kun je de verwarming opendraaien en de lucht komt er zo uit. Pas wel op, er komt op een gegeven moment ook water uit, dus iets van een teiltje of handdoek is zeker handig om er even bij te pakken. Zodra het water eruit komt zijn ze goed ontlucht en worden ze weer helemaal warm.

De stroom werkt niet meer

Uh-oh! Is de stroom in je woning uitgevallen? Dat is erg vervelend, maar gelukkig is dit vaak makkelijk op te lossen. Kijk eens in je meterkast, hier vind je een stoppenkast of modernere groepenkast. Vaak zie je al of een stop of schakelaar verkeerd zit. Als je deze er weer goed in doet of je schakelt de schakelaar de andere kant op, gaat de stroom negen van de tien keer weer aan. Zo niet? Schakel alles dan uit en één voor een aan om te kijken of er ergens iets van een storing zit. Dit kan liggen aan de stop zelf, of aan een apparaat wat aan de muur aangesloten zit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button