KlussenOnderhoud & schoonmaken

Een huis renoveren: hier had je niet aan gedacht

Het is een leuke uitdaging: het kopen van een oud en slecht onderhouden huis voor een lage prijs en deze vervolgens renoveren en omtoveren tot een prachtige nieuwe woning. Het klinkt leuk en dat is het ook zeker, maar er komt erg veel bij kijken. Er zijn zoveel dingen waar je in de eerste instantie niet aan denkt, maar die wel nodig zijn. Laat dit je ook zeker niet tegenhouden, de uitdaging maakt het alleen maar leuk, maar raak ook niet ontmoedigd als je wel tegen een van deze dingen aanloopt.

Het verleggen van elektriciteit of leidingen

Je ziet ze vanuit een normaal huis niet, maar ze zitten overal: elektriciteitsdraden en leidingen. Wanneer je een woning gaat renoveren, vind je deze natuurlijk al snel. Naast dat je er voorzichtig mee moet zijn (je wil natuurlijk niet dat er iets kapot gaat of dat je ineens onder stroom komt te staan) is het belangrijk dat je kennis hebt over hoe je deze verlegd. Want ga je een muurtje slopen, wil je juist een muurtje bouwen of wil je graag de badkamer verplaatsen? Dan komt daar wat betreft elektriciteit en/of leidingen veel bij kijken. Zorg dat je hier met genoeg kennis mee aan de slag gaat.

Het gaat langer duren dan je wellicht verwacht

Het renoveren van een woning duurt lang. Je plant waarschijnlijk een bepaalde tijdsperiode in, maar je weet nooit waar je onverhoopt tegenaan loopt, wat er tussendoor gebeurt, hoe lang het precies duurt om de muren te bouwen, enzovoort. Ook kunnen bijvoorbeeld winterperiodes en hete zomers het allemaal wat vertragen. Dat is oké en zo is het nou eenmaal, maar onthoud dus dat het kan zijn dat je er veel langer of zelfs veel korter mee bezig kan zijn dan je verwacht. Zo maak je geen onrealistische plannen.

Je kunt echt álles uitkiezen

Een woning renoveren betekent dat je ook echt alles zelf uit kunt zoeken. De tegels in de badkamer, de deurposten, de klink aan de voordeur, de binnendeuren en buitendeuren, enzovoort. Je kunt echt alles kiezen wat je wil. Misschien wil je open boekenkasten, of juist een inloopkast met schuifdeurkasten van Lundia. Misschien wil je een zwarte keuken of juist een mooie blauwe kleur. Het is allemaal aan jou! En naast dat dat misschien overweldigend kan zijn, is dat ook het mooie aan het renoveren van een woning. Het is helemaal van jou, je kunt hem helemaal eigen maken en echt doen wat je wil.

Gerelateerde artikelen

Back to top button