InterieurWerkkamer

Last van een vastzittende nek? Dit kan het probleem zijn

Veel mensen hebben dagelijks last van een stijve en vastzittende nek. Dat is vervelend, want naast dat het kan leiden tot allerlei andere klachten als hoofdpijn of rugpijn, zit je vaak de hele dag te draaien en moeilijk te doen met je nek. Je komt er vaak dan ook niet zomaar van af. Maar hoe komt het in de eerste instantie? En hoe kun je het oplossen zonder er bijvoorbeeld naar de dokter voor te moeten gaan? Een mogelijke oplossing voor jouw nekpijn lees je hier.

Een correcte houding

Vaak is de houding van een persoon het probleem. We zijn met zijn allen over het algemeen niet goed in het behouden van een goede houding, velen van ons staan vaak niet rechtop of houden niet de schouders goed naar boven. En dit is juist zo belangrijk! Als je staat is het belangrijk om de rug goed rechtop te houden, de kin naar voren te wijzen en je schouders relaxed maar goed recht te laten hangen. Ook als je zit is dit belangrijk – het rechthouden van je rug is dan nog steeds belangrijk.

Dit geldt ook voor als je aan een bureau zit. Ergonomisch kantoormeubilair is hierdoor dan ook erg belangrijk. Je bent natuurlijk niet gebouwd om urenlang te zitten, dus doe je dit wel en zit je niet in een goede houding? Dat ga je voelen in je nek of rug. Zorg voor een comfortabele bureaustoel als je veel moet zitten. Eventueel kun je kijken voor gebruikt kantoormeubilair – online vind je dit veel en dit zijn vaak meubelen die amper gebruikt zijn en nog helemaal prima zijn. Een tweedehands bureaustoel hoeft hier helemaal niet duur te zijn. Aanrader dus!

Ook tijdens het slapen goed liggen

Een goede houding is natuurlijk ook tijdens het slapen erg belangrijk. Zorg dat je op een goed stevig kussen ligt en dat je zo veel mogelijk op je zij of rug slaapt. Een buikhouding is namelijk al helemaal niet bevorderlijk voor je nek- of rugklachten. Er zijn speciale kussens die je kunnen helpen met het aannemen van een zijslaap houding. Hier kun je dan als het ware je lichaam overheen/omheen leggen en zo lig je haast automatisch in een goede houding. Perfect! Door jezelf deze gezonde gewoontes aan te leren, zal je merken dat je al snel minder last hebt van je nek of rug. En heb je er toch nog wel last van? Maak dan een bezoekje bij de huisarts, je weet maar nooit wat eruit zal komen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button