Klussen

Accuboormachine vs slagschroevendraaier

De accuboormachine is al jarenlang een heel handig gereedschap waar gretig gebruik van gemaakt wordt. Niets is handiger dan het elektrisch in en uitdraaien van schroeven en het draadloos kunnen boren van gaatjes. We hebben niet alleen accuboormachines maar ook slagschroevendraaiers. Wat is nu het meest handige stuk gereedschap? Wij gaan ze vergelijken!

Wat is handiger? 

Wanneer je gaat kijken welke van de twee er handiger in het gebruik is dan kunnen we daar eerlijk gezegd niet 1 van de 2 in aanwijzen. We kunnen wel wat eigenschappen opnoemen van de twee apparaten zodat je zelf kunt beslissen 

Enkele weetjes over een slagschroevendraaier

  • Een slagschroevendraaier heeft vaak een hoger toerental dan dat een accuboormachine heeft.
  • Een slagschroevendraaier kan je alleen gebruiken voor het in- en uitdraaien van schroeven. Je kunt deze niet gebruiken om gaatjes mee te boren. 
  • Wanneer je gebruik maakt van een slagschroevendraaier zal je opmerken dat de kracht in de slagkop van het apparaat zit en niet in de motor met als fijne bijkomstigheid dat de schroefkop niet slipt bij het indraaien van schroeven. 
  • Een nadeel van de slagschroevendraaier is dat je niet kunt werken met kleine schroeven. Dit komt door het hoge toerental wat een slagschroevendraaier heeft. De schroef zou dan te diep in het materiaal gedraaid worden en de kans op breken is ook aanwezig. 

Enkele weetjes over een accuboormachine

  • Je kunt met een accuboormachine niet alleen schroeven maar ook boren. Er zijn zelfs accuboormachines waar een klopboorfunctie op zit zodat ook het zwaardere werk geen enkel probleem hoeft te zijn
  • Veelal de meeste accuboormachines hebben een hoog vermogen. Zij kunnen wel tot 18 volt gaan.
  • Kijk goed naar het verschil in kracht van de accuboormachine die je gaat uitkiezen. Je moet dan letten op onder andere het Ampère vermogen per uur. 

Tot slot

Beide machines zijn heel handig in gebruik. Ben je op zoek naar een machine waarmee je ook zwaardere schroef klussen wilt kunnen doen dan is een slagschroevendraaier de juiste keuze. Wil je een machine waarmee je kunt boren en kunt schroeven dan kan je beter gaan voor een accuboormachine en eventueel een accuboormachine met klopfunctie voor de nog zwaardere klussen. Het ligt er dus grotendeels aan wat jij zelf handig vindt!

Gerelateerde artikelen

Back to top button