DuurzaamInterieurWoontrends

De voordelen van raamradiatoren

Je hebt het geweldig voor elkaar: een prachtig licht huis met veel glas en ramen tot de vloer, maar… maar behaaglijk warm wordt het niet! Raamradiatoren bieden daarvoor de oplossing. In dit artikel staan alle voordelen van raamradiatoren op een rijtje!

1. Voor een raam te plaatsen

Het is misschien een open deur, maar: raamradiatoren zijn gemakkelijk voor een raam te plaatsen. Het is een laag type radiator, met een hoogte van ongeveer 20 tot 25 centimeter. Omdat dit type radiator zo laag is, is een raamradiator bij uitstek geschikt om voor een groot raam te plaatsen. Je gebruikt daarmee een stukje loze ruimte op een nuttige manier en bespaart ergens anders ruimte, omdat daar geen radiator geplaatst hoeft te worden.

2. Bevestiging op de vloer

De raamradiatoren zijn vaak voorzien van pootjes (ook wel: standconsoles), waardoor deze gemakkelijk en vrijstaand op de vloer te plaatsen zijn. Je hoeft de radiator dus niet aan de muur te bevestigingen.

3. Warmte in huis

In huis gaat de meeste warmte vaak verloren bij ramen en deuren. Het is dan ook voor de warmte in huis handig om een radiator voor of onder het raam te plaatsen. Je zorgt met een raamradiator voor een soort warmteschild, wanneer je radiator onder het raam geplaatst wordt. Dit werkt als volgt: de radiator geeft warme lucht af aan de koude lucht die door de kieren naar binnenkomt, waardoor die lucht opwarmt en je er minder last van hebt.

4. Stijlvol

Een ander voordeel van raamradiatoren, is dat deze er over het algemeen ook nog eens stijlvol uitzien. Veelal stukken mooier dan een reguliere, horizontale paneel radiator. De raamradiatoren bestaan er in verschillende designs, van klassiek tot hypermodern, van neutraal tot kleurrijk, van recht tot rond. Het maakt dit type radiator een moderne warmtebron die harmonieert in ieder interieur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button