PlantenTuinWoonkamer

Breng wat kleur in je leven met bloembollen

Het is heerlijk om wat kleur in je leven te halen en niet alleen kleur maar ook geur. Met bloembollen haal je ze beide in je leven in 1 keer. Welke bloembollen kies jij? 

Veel verschillende bloembollen

Je hebt bloembollen in veel verschillende soorten. Ze zijn heel leuk om te planen in een pot waarin je in laagjes werkt zodat je eigenlijk het hele jaar een andere bloem te zien krijgt. De meeste bloembollen zijn namelijk seizoensgebonden en bloeien dus niet constant. Wanneer je ze dan per seizoen in laagjes in een grote pot plant kan je het hele jaar door er plezier van hebben en heb je altijd wat vrolijks staan op je terras

Bollen in elk jaargetijde

Je hebt niet alleen maar in het voorjaar mooie bollen maar ook in het najaar zijn er bloembollen die je heel goed kunt planten. Deze geven een mooi kleurig geheel. De bollen waar je dan aan kunt denken zijn onder andere amaryllis bollen, krokus bollen, tulpenbollen en dahlia bollen. Er zijn nog meer najaarsbollen maar dit zijn wel de meest bekende voor het najaar. Dit geheel zal eveneens een fleurig plaatje opleveren. Zo heb je dus altijd iets om naar te kijken wanneer jij zulke mooie bollen plant en deze komen uit.

Heel veel verschillen

In tulpenbollen heb je echt ontzettend veel verschillende. Er zijn wel honderden tulpenbollen in diverse kleuren en soorten. Er zijn wel meer dan 100 soorten tulpenbollen te vinden. Welke jij wilt dat is afhankelijk van jouw smaak welke jij de mooiste vindt. Houd je het bij 1 kleur of ga je voor een gezellige en vrolijke mix? Dat is iets wat jij zelf zult moeten beslissen. Je kunt ook verschillende perkjes maken met kleurstellingen erin. Kan je je voorstellen dat er zelfs hele figuren geplant worden in kleuren die wanneer ze uitkomen een schitterend geheel vormen? 

Waar plant jij je bloembollen?

Het is natuurlijk hartstikke mooi al die bloembollen maar waar ga jij ze planten? Doe je dat direct in de aarde of zet je ze liever in een mooie bloempot? Er zijn genoeg bloempotten te vinden die vast ook wel in jouw kleur te verkrijgen zijn. Waar je goed rekening mee moet houden is dat de bloempot wel voldoende afwatering heeft zodat je bloembollen niet verdrinken. Een teveel aan water laat ze rotten en dat is iets wat jij natuurlijk beslist niet wilt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button