PlantenTuin

De leukste planten voor jouw tuin of balkon

Ruim voor de zomer heb jij uiteraard al lang in je hoofd hoe je tuin er straks tijdens de zomermaanden uit moet komen te zien. Doorgaans is dat voor de tuin wat gemakkelijker te bepalen dan wanneer je alleen een balkon hebt. Toch kun je ook een balkon sieren met alleen de leukste planten. Je leest er hier meer over.

Prima mogelijk om een groen balkon te realiseren

Het is wel degelijk mogelijk een groen balkon te realiseren. Heel goed zelfs. Wel dien je rekening te houden met de ligging van het balkon. Een balkon dat de gehele dag in de schaduw ligt is niet bij uitstek geschikt voor planten die het liefst in de zon staan. Heb je een balkon op het noorden, dan heb je heel de dag schaduw. Gelukkig is er ruime keuze aan schaduwplanten om je balkon toch een groene uitstraling te geven. Zorg wel altijd dat overtollig water afgevoerd kan worden. Een pot die te vochtig blijft, zal namelijk rotting veroorzaken. Voor een balkon dat op het noorden ligt zijn de begonia, bergenia, de hosta en de fuchsia uitermate geschikt.

Geef de planten tenminste twee keer per dag water

Heb je een balkon op het zuiden dat de hele dag in de zon ligt, dan neem je uiteraard andere planten. Het betekent ook meteen dat je de planten vaker water moet geven. Zeker op warme dagen moet dan wel twee keer per dag. Op dit balkon kun je het best een kunststof of geglazuurde pot gebruiken. Perfecte planten voor op dit balkon zijn de lobelia, petunia, geranium, het gele zomerroosje en lavendel. Vergeet niet de tegels goed schoon te maken van je balkon, of terras.

De pluimspirea als blikvanger in de tuin

Voor de tuin is de situatie vaak wat eenvoudiger, al heb je ook in de tuin uiteraard te maken met plekken waar eerder schaduw is of waar de zon zich meer laat zien. Als je in de tuin de leukste planten wilt, dan kom je al snel uit bij de hortensia bijvoorbeeld, met de prachtig verkleurende bloemen. Ook erg leuk is de klokjesbloem, een bloem die een soort van rust geeft. Verder is de sering altijd een mooie plant in de bekende paars-witte kleuren. Ook de blauwe regen en de winterjasmijn doen het altijd goed en maken van je tuin een kleurrijke tuin. Wil je echt iets bijzonders? Kies dan de pluimspirea, een wat mysterieuze plant met een bijzondere dieprode kleur. Deze plant is en blijft een heuse blikvanger. En dat in elke tuin.

Gerelateerde artikelen

Back to top button