Onderhoud & schoonmakenTuin

Terras schoonmaken met azijn

Story Highlights
  • Schoonmaakazijn helpt de aanslag op je terras te verwijderen
  • Werk met azijn op een droge dag
  • Werk met een schrobber, een harde bezem of een hogedrukreiniger

Heb je een tuin met een mooi terras? Dan weet je dat je richting de zomermaanden nogal wat werk te verzetten hebt. Je houdt de tuin onkruidvrij en zal ook af moeten rekenen met de algen op de tegels van je terras. Algen zijn amper te voorkomen. Het is de natuur die ze elke keer weer richting je terras stuurt. Kwestie van goed reinigen om zo zo lang mogelijk te genieten van een schoon terras. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger, maar ook prima met een schrobber of een hardere bezem. Wat zeker helpt bij het bestrijden van algen en ook mos is schoonmaakazijn.

Gebruik azijn als het droog is en een aantal dragen droog blijft

Voor je azijn gebruikt om je terras te reinigen is het goed te weten dat je het pas gebruikt als het terras droog is en je ook de zekerheid hebt dat het de komende dagen droog blijft. Het is bekend dat algen en mos dol zijn waar niet veel zon komt en waar gemakkelijk water blijft staan. Je kunt dus al iets aan de terras verontreiniging doen door te zorgen voor een betere afwatering.

Veeg eerst het terras schoon met een stevige borstel

Op een droge dag veeg je altijd eerst je terras schoon met een stevige borstel. Je zorgt dat alle vuil en water verdwijnt en vult ondertussen een emmer met water en azijn. Dat doe je volgens de verhouding 1 op 1. Er gaat dus evenveel water in de emmer als azijn. Je giet dit vervolgens uit over de verontreinigde tegels. Je schrobt het geheel goed en laat het vervolgens een aantal dagen drogen. Het kan een aantal dagen of weken duren voor de groene aanslag helemaal van je terras verdwenen is.  Groene aanslag is veel tuinliefhebbers een doorn in het oog. Wil je meer tips over hoe je aanslag van de tegels krijgt zonder te schrobben? Kijk dan elders op deze website voor nuttige tips.

Check of de betegeling wel bestand is tegen de kracht van azijn

De behandeling herhaal je als inderdaad alles weg is, zoals je daarna je terras toch al iets vaker met azijn veegt. Op die manier maak je de terugkeer van algen en mos onmogelijk. Om er zeker van te zijn dat de betegeling die jij op je terras hebt wel bestand is tegen de kracht van azijn, probeer je het eerst ergens in een hoekje, bij voorkeur op een plaats die niet zichtbaar is. Controleer daar eerst het effect van schoonmaakazijn, voor je meteen op je terras aan de slag gaat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button