AccessoiresOverigWerkkamer

Hoe werkt een wifi versterker?

Story Highlights
  • Wifi versterker breidt wifisignaal uit
  • De versterker werkt buitengewoon eenvoudig
  • Goedkope oplossing voor een beter verbinding

Wifi is zo onderhand een eerste levensbehoefte geworden. Geen goede wifi en het geklaag zal niet van de lucht zijn. Toch heb je in je huis wel eens te maken met een wat minder goede verbinding. Bijvoorbeeld op zolder of in de hottub in de tuin. In je huis kun je echter prima een goede wifi verbinding realiseren. Het meest eenvoudige en het meest voordelig is te kiezen voor een wifi versterker. Hoewel er ook wat nadelen kleven aan het gebruik van een wifi versterker, is het wel de meest eenvoudige manier om het wifi signaal uit te breiden en je zo wel wifi verbinding door heel je huis hebt.

De eenvoudige werking spreekt de meeste mensen aan

Met een wifi versterker kun je het wifi signaal verder verspreiden. Het grote voordeel van het gebruik van een wifi versterker is de eenvoudige werking. Meer dan het in het stopcontact plaatsen van de wifi versterker is het namelijk niet. Zorg wel dat je de wifi versterker plaatst daar waar het wifi signaal nog goed is. De versterker vangt het signaal op vanuit de modem of de router een zendt vervolgens het signaal verder uit vanuit dat punt. Daardoor is er nu ook verbinding op plaatsen waar je daarvoor amper of geen wifi-verbinding had.

Ook op zolder een goede wifi verbinding

Vervolgens reikt het signaal van je modem dus verder en daardoor heb je ook op zolder bijvoorbeeld nu wel een goede wifi verbinding. Heb je een grotere ruimte en dient het wifi-signaal een behoorlijke afstand te overbruggen, dan kan de wifi versterker als een soort van tussenstation beschouwd worden. Andere benamingen voor de wifi versterker zijn ook wel wifi extender en range extender. De voordelen – vooral het gebruiksgemak en het feit dat een versterker goedkoop is – wegen voor de meeste mensen zwaarder dan de nadelen.

Versterker gaat ten koste van de snelheid van de verbinding

Nadelen? Ja, want die zijn er ook. Zo kun je de wifi versterker wel beschouwen als een soort van radio, die slechts een ding tegelijk kan: het ontvangt een signaal of stuurt een signaal door. Tegelijk kan een wifi versterker dit dus niet. Verder heeft het gebruiken van een wifi versterker wel gevolgen voor de snelheid van de verbinding. Met andere woorden, de kwaliteit van de internetverbinding wordt er niet beter van en de snelheid neemt af. Gezien de geringe kosten die je echter maakt voor een versterker, nemen mensen dat vaak op de koop toe.

Gerelateerde artikelen

Back to top button