Woonkamer

De raambekleding trends van 2021

Story Highlights
  • Wat is hippe raambekleding?
  • Denk eens aan shutters
  • Overweeg eens bloemenprints

Ben jij toe aan nieuwe raambekleding en wil je weten wat de trends van dit moment zijn? We zien op dit moment dat veel mensen kiezen voor op maat gemaakte shutters. Shutters zijn om veel redenen ideale raambekleding, hieronder leggen we uit waarom. Daarnaast zijn licht doorlatende gordijnen in verschillende stijlen een echte trend. Qua kleuren zien we een trend van licht & luchtig, maar ook velours gordijnen in warme kleuren en prints zijn momenteel zeer populair.

Kies voor shutters

Shutters kunnen wij toch wel de trend van 2021 noemen. Shutters zijn in allerlei soorten en stijlen verkrijgbaar waardoor ze in ieder interieur passen. Of je nu een industrieel interieur hebt of een meer Scandinavische stijl: er is altijd een shutter die er bij past. Shutters zijn echter niet alleen mooi om te zien, ze zijn ook zeer praktisch. Je kunt het lichtinval volledig naar jouw persoonlijke voorkeur aanpassen en in de zomer vormen shutters de perfecte zonwering. Zo blijft het ook tijdens de warme dagen lekker koel in huis. Voor het beste effect laat je shutters op maat maken en plaatsen door een expert.

Ga voor licht doorlatende gordijnen

Een andere trend die we zien is die van gordijnen die het licht doorlaten. Met deze gordijnen sla je twee vliegen in één klap. Aan de ene kant zorg je voor meer privacy in huis wanneer je de gordijnen sluit. Deze gordijnen hebben in tegenstelling tot traditionele gordijnen echter niet het nadeel dat het donker wordt in huis. Je behoudt het licht zonder in te leveren op je privacy. Ideaal! Natuurlijk bestaan deze licht doorlatende gordijnen al langer, maar wat wel nieuw is, is de combinatie van verschillende kleuren en stijlen. Zo creëer je precies de sfeer die jij wil.

Van ingetogen kleuren tot warme bloemenprints

Gordijnen in lichte kleuren zijn helemaal hip en happening. Deze stijl die heel klassiek aandoet wordt ook wel silent chic genoemd. Daartegenover staat dat juist gordijnen met warme kleuren en bloemenprints in opkomst zijn. Deze gordijnen brengen juist veel warmte en sfeer in een interieur. Er wordt vaak gekozen voor velours, een stof die van zichzelf al warm aandoet. Het is bovendien een trend om de gordijnen niet meer tot op de grond te laten vallen, maar deze lekker lang te houden. Dit geeft een speels effect en scheelt bovendien tijd en moeite om gordijnen op maat te maken: een win-win situatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button