HypotheekVerhuizen

Tip: Nu je huis verkopen!

Story Highlights
  • Profiteer van lage hypotheekstand
  • Krapte op de woningmarkt
  • Veel vraag, weinig aanbod

Veel woningeigenaren vragen zich af wanneer het juiste moment is om hun huis te verkopen. Je wilt natuurlijk niet alleen je huis snel verkopen, maar er ook financieel maximaal van profiteren. Wat ons betreft is het antwoord simpel: dit is een uitstekend moment om je huis te verkopen. In dit artikel geven we je vier redenen om vandaag nog contact op te nemen met een makelaar in Eindhoven om de verkoop van jouw woning perfect te regelen.

Veel vraag, weinig aanbod van woningen

Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat de vraag naar woningen groter is dan het aanbod van huizen. Deze krapte op de woningmarkt zorgt er onder andere voor dat het makkelijk is om je huis te verkopen. Het is dus niet meer zo dat jij je zorgen hoeft te maken of jouw woning wel verkocht gaat worden. Je zult merken dat het aantal aanvragen voor een bezichtiging direct na het starten van de verkoop snel op zal lopen. Door onderlinge concurrentie van potentiële kopers zal ook jij je huis snel verkopen.

De hypotheekrente is laag

Momenteel kunnen kopers profiteren van een zeer lage hypotheekrente. Hierdoor kunnen niet alleen potentiële kopers van jouw huis profiteren van lagere maandlasten, ook jij kunt er door de aankoop van een nieuwe woning op vooruit gaan. Hoogstwaarschijnlijk is de rente op de hypotheek van jouw nieuwe woning enkele procenten lager dan de hypotheek die je nu op je woning hebt afgesloten.

Hoge verkoopprijs voor jouw huis

De krapte op de woningmarkt heeft voor jou als verkoper nog een voordeel: de huizenprijzen zijn de afgelopen jaren sterk gestegen. In vergelijking met 2019 wordt er nu circa 12% meer betaald voor een nieuwe woning. De concurrentie tussen woningzoekers is groot, mensen zijn bereid hoge bedragen te bieden. Dit leidt vaak zelfs tot een verkoopprijs die hoger ligt dan de vraagprijs. Dit is dus hét moment om te profiteren van de krapte van de woningmarkt en het maximale uit jouw woning te halen.

Snelle verkoop van de woning

Je kunt nu niet alleen je huis verkopen voor een recordprijs, de verkoop zal ook veel sneller plaatsvinden dan in voorgaande jaren. Door het kleine aanbod worden huizen heel snel verkocht, gemiddeld staat een huis nog ongeveer een maand te koop. De potentiële huizenkopers staan letterlijk in de rij om jouw woning te kopen. Dit is dus het perfecte moment om je huis snel te verkopen tegen een maximale verkoopprijs.

Gerelateerde artikelen

Back to top button