InterieurVloeren

Wat kost een houten vloer?

Story Highlights
  • Houten vloer is en blijft zeer populair
  • Gemakkelijk te onderhouden
  • Houten vloer gaat langer mee

Niets is mooier dan een houten vloer. Het brengt warmte in je huis en de keuze die je hebt is ruim. We vertellen je graag over de voordelen van een houten vloer én vertellen je bovendien wat een houten vloer kost. Die prijs ligt hoger dan andere vloeren, al valt het gezien de langere levensduur nogal mee.

De voordelen van een houten vloer

Eerst maar eens over de voordelen van de houten vloer, en dat zijn er nogal wat. Zo is een houten vloer tijdloos en duurzaam. Het biedt een gezellige en warme sfeer en met de vloer kun je tientalen jaren meer dan goed uit de voeten. Slijt de vloer? Dan hoef je niet meteen een nieuwe vloer aan te schaffen. Je kunt dan de vloer prima schuren en van nieuwe lak voorzien. Een houten vloer is dan ook volledig tijdloos. Met een houten vloer koop je bovendien een eco-vriendelijke vloer. Dat betekent dat de vloer op geen enkele wijze schadelijk is voor het milieu.

Verschillende houten vloeren

Schade aan de vloer los je steeds gemakkelijk op, gemakkelijker in elk geval dan wanneer je een PVC vloer of een laminaat vloer hebt. Het is bovendien een fabel dat een houten vloer niet samen kan gaan met vloerverwarming, De meeste soorten hout kunnen namelijk uitstekend met vloerverwarming. Dat geldt zeker voor houtsoorten als eiken, afzelia, kambala en ook notenhout. Wat ook in het voordeel spreekt van een houten vloer is dat de vloer gemakkelijk te onderhouden is en de keuzemogelijkheden die je hebt. Elk van die houtsoorten heeft zo z’n eigen unieke eigenschappen. Nog een voordeel van een houten vloer is dat het nooit een broedplek is voor bacteriën.

Wat kost houten vloer leggen?

Een houten vloer dus, een verrijking voor elk huis. Maar hoe zit het dan met de prijs? De prijs van een houten vloer verschilt per houtsoort. Gemiddeld genomen kun je er echter vanuit gaan dat je voor een houten vloer tussen de 30 en de 80 euro per vierkante meter kwijt bent. Daarmee is de vloer aanzienlijk duurder dan bijvoorbeeld een vloer van laminaat of PVC. De houten vloer gaat echter behoorlijk langer mee en omgerekend over de jaren valt de meerprijs die je betaalt voor een houten vloer dus eigenlijk reuze mee. Laat je de houten vloer leggen, dan zal de prijs per vierkante meter uiteraard nog hoger komen te liggen. Het is wel altijd verstandig een houten vloer te laten leggen overigens. Een houten vloer is en blijft altijd bij de meest populaire vloeren horen. De vloer is veel minder trendafhankelijk in vergelijking met andere vloeren, die wel zeer trendgevoelig blijken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button