Tuin

Maak je tuin helemaal af met mooi hekwerk

Story Highlights
  • Maak de tuin af met een hek
  • Kies voor een metalen hek
  • Zorg dat hek stevig geplaatst wordt

Heerlijk nu het zonnetje weer begint te schijnen om lekker in je tuin te genieten, maar wat doe je als je totaal geen privacy hebt je buren zomaar naar binnen kunnen kijken? Dan ga je op zoek naar iets om je eigen terrein mee af te sluiten. Je hebt verschillende soorten hekwerken om je tuin mee te sieren, maar vooral mee af te sluiten. 

Wat voor soort metalen hekwerk

Bij mthekwerken.nl kan je kiezen tussen twee soorten metalen hekwerk, een dubbelstaafmat hekwerk of een spijlenhekwerk. Het dubbelstaafmat hekwerk is het soort wat je vaak tegenkomt bij nieuwbouw huizen of bedrijfspanden, het wordt aangeboden in verschillende hoogtes en diktes en precies op maat te maken voor jouw gebruik. Daarentegen het spijlenhekwerk is alleen verkrijgbaar in verschillende hoogtes, de spijlen zijn allemaal 25mm dik. Het spijlenhekwerk wordt ook wel industrieel genoemd door de strakke en robuuste uitstraling.  

Waarom een metalen hekwerk

Als je op zoek bent naar een hekwerk voor rond je eigen terrein, ben je vaak ook op zoek naar iets voor de langere termijn. Een metalen hekwerk heeft weinig tot geen onderhoud nodig, is duurzaam, maar gaat ook lang mee. Niet alleen om die reden is een metalen hekwerk aan te raden, maar ook om eenvoudige en speelse combinatie met klimplanten. Je kan een klimplant naar keuze laten opgroeien tegen het hek dit geeft je tuin niet alleen een persoonlijk tintje, maar kan ook functioneren als een natuurlijk en praktisch privacy scherm tegen nieuwsgierige buren. Naast dat een metalen hekwerk je privacy kan bieden, biedt het ook extra veiligheid. Helemaal met het doorlopende spijlenhekwerk, de hekken zijn voorzien van spikes waardoor klimmen over het hek een onmogelijke klus wordt. De hoogtes kan je zelf uitkiezen dit kan al vanaf 80 centimeter tot wel 2,5 meter hoog en is dus geheel af te stemmen op jouw wensen. 

Het plaatsen van het hekwerk

Een hekwerk plaatsen kan je als je een beetje handig bent ook zelf doen, wel moet je er echt de tijd voor nemen. Het hekwerk moet immers goed en stevig geplaatst worden en op de juiste manier worden vastgezet. Alleen wanneer het hekwerk goed is geplaatst zal die ook voor langere tijd mee gaan. Als je liever niet zelf het hekwerk wil plaatsen, omdat je er geen tijd voor hebt, dan kan je een bedrijf inhuren om het hekwerk te komen plaatsen. Doordat het bedrijf precies weet hoe het hekwerk geplaatst moet worden, wordt het in een keer goed gedaan, maar gaat het hekwerk ook langer mee. De montage van het hekwerk is echt vakwerk. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button