Tuin

Verschillen tussen een overkapping en een veranda

Story Highlights
  • Wel degelijk verschil tussen veranda en overkapping
  • Veranda met, overkapping zonder zijwanden
  • Veranda ook in glas verkrijgbaar

Veel mensen denken dat een veranda en een overkapping hetzelfde zijn. Niets is echter minder waar, want tussen deze overkappingen zijn wel degelijk grote verschillen. Zorg wel dat als je een veranda of een overkapping plaatst, de tegels in elk geval ontdaan zijn van groene aanslag.

Dak, dragende palen en een aantal wanden

Kijken we naar een veranda, dan zien we een dak en een dragende palen met een aantal wanden.  Juist deze wanden maken dat in feite heel het jaar in e veranda kunt zitten. De veranda is dus perfect voor de zithoek. Ga maar na, ook als het sneeuwt, regent of als de wind vrij spel heeft zit je prima in de veranda. Nog iets; de veranda kun je inrichten zoals jij dat wenst. Je kunt er dus aan denken om een theater te plaatsen of een kachel en ventilator in de veranda te plaatsen.

Van hout, aluminium of zelfs van glas

Met de veranda kun je tegenwoordig alle kanten op, zeker ook als je kijkt naar de gebruikte materialen. Behalve van hout of aluminium, zie je tegenwoordig ook wel uitvoeringen van glas. In de veranda kun je ook schuifwanden plaatsen. Er is met de veranda tegenwoordig echt van alles mogelijk.

Ideaal om de zomeravonden te verlengen

Een overkapping is toch iets heel anders. Dan heb je het alleen over een geraamte van hout of van aluminium met daar bovenop een dak. Je kunt prima onder een overkapping zitten, bijvoorbeeld als je even uit de zon wilt. Ook als het plotseling begint te regen kun je snel een droge plaats vinden onder de overkapping. Zeker in de zomermaanden is een overkapping ideaal. Je hoeft niet meteen alles naar binnen te verhuizen en schuilt zelf – met je spullen- onder de overkapping, tot de bui overgetrokken is. Met een overkapping geniet je langer van de heerlijke zomermaanden.

Wat is de samenstelling van je huis?

Of je kiest voor een veranda of een overkapping hangt onder meer af van de samenstelling van je woning. Is er sprake van een modern huis? Dan is een aluminium veranda een echte aanrader. Woon je meer landelijk? Dan kun je een veranda laten bouwen waarbij je verschillende soorten hout kunt gebruiken. Je kunt zelfs een veranda laten plaatsen met een soort van berging om nog weer spullen in op te kunnen ruimen. Dat laatste staat wel symbool voor de ontwikkeling die de veranda de laatste jaren heeft doorgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button