Vloeren

Welke visgraat vloer past bij mijn interieur?

Story Highlights
  • Visgraat patroon is er al vanaf 1600
  • Laat een ruimte langer of breder lijken
  • Laat de visgraat vloer door de specialist leggen

De tijd krijgt geen vat op het visgraatpatroon, want nog steeds is dit patroon mateloos populair in ons land. En dat terwijl de vloer in Italië al in de zestiende eeuw gelegd werd, waarna de Fransen het al snel overnamen. Vroeger zag je de visgraat patronen eigenlijk alleen maar bij de gegoede burgerij. Dat is in de loop der tijd wel veranderd, wamt er is nu een vloer voor iedereen. Hamvraag; welke visgraat vloer past bij mijn interieur?

Visgraat patroon past in elk interieur

Of het nou gaat om nieuwbouw, een appartement of een boerderij, een visgraat vloer past binnen elk interieur. De vloer kan tegenwoordig naar wens gekegd worden al blijft het leggen nog steeds een vak apart. Probeer als onervaren vloerenlegger nooit zelf een visgraat vloer te leggen. Je krijgt namelijk nooit zo’n mooi resultaat als dat de specialisten dat kunnen bewerkstelligen. Je kunt het visgraat patroon wel omschrijven als een zigzaggend patroon, een patroon dat overigens met planken van dezelfde lengte gelegd worden. Doorgaans worden de planken diagonaal in een richting gelegd, waarbij de andere planken weer in de andere richting een plek krijgt. Zo worden de planken om en om gelegd en dat steeds in een hoek van 45 graden. Zo ontstaat een zeer karakteristiek patroon.

Laat een ruimte langer of breder lijken met een visgraat patroon

De visgraat vloer – al jarenlang een vaste gast bij de woontrends –  kan bepalend zijn voor je interieur als het gaat om het ruimtelijke effect. De legrichting is daarbij bepalend. Wil jij een ruimte langer laten lijken, dan laat je de vloer in de lengte parallel langs de muur te leggen. Het kan ook zijn dat je een ruimte breder wilt laten lijken. In dat geval wordt de vloer in de breedte gelegd. Wat dat betreft heeft een visgraat vloer het zelfde effect als een diagonale vloer. Met de vloer kun je elke ruimte groter en breder laten lijken in elk geval.

Laat je visgraat vloer wel leggen door de specialist op dit gebied

Hoe dan ook. De vloer met een visgraat patroon blijft een zeer nette vloer die toch lastig blijft om te leggen. Roep daarom wel altijd een specialist in als je alleen het beste resultaat met een perfecte afwerking wenst. Doe je dat, dan heb je jarenlang plezier aan de nog steeds erg opvallende en fraaier vloer. Nu alleen nog de meubels verven en je woonkamer heeft een mooie, nieuwe uitstraling.

Gerelateerde artikelen

Back to top button