InterieurKlussen

Fotolijst ophangen zonder boren

Story Highlights
  • Laat de wanden niet ontsieren door boorgaten
  • Ga net montage tape werken
  • Wel eens van klevende spijkers gehoord?

Je wilt wel fotolijstjes ophangen maar liever geen boorgaten in de muur? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn want er zijn tegenwoordig genoeg alternatieven beschikbaar. En die delen we hier graag met je want wij begrijpen als geen ander dat een wand vol boorgaatjes gewoon niet mooi is.

Fotolijsten ophangen

Er zijn toch best veel mensen die een hekel hebben aan de boorgaten in de muur en wat betreft fotolijsten ophangen op zoek zijn naar een andere manier waarbij de wand in elk geval onbeschadigd blijft.  Ze zien zo de wanden van hun huis zo snel minder mooi worden en dat steekt. En dus wordt gezocht naar alternatieven. Gelukkig zijn die er nu. Wat dacht je van montage tape? Deze tape is heel gemakkelijk in gebruik, je krijgt geen gaten in de muur en het is nog goedkoop ook. Werken met deze speciale tape is eenvoudig. Je reinigt in eerste instantie de muur of het behang voor je de lijst gaat ophangen. Je plakt de tape in verticale lijnen op de achterzijde van de fotolijst. Vervolgens kun je eventueel nog wat extra tape aanbrengen daar waar het zwaartepunt van de lijst is. Je drukt de tape stevig aan, verwijdert daarna de folie van de tape en je drukt de lijst stevig op de muur. Dat drukken doe je tenminste vijf seconden. Bovendien druk je elke plek waar tape zit even op deze manier aan.

Naast bijvoorbeeld het bankstel

Hoewel je er in eerste instantie niet aan denkt, kun je de wanden ook in tact laten door bijvoorbeeld schilderijen niet op te hangen, maar ze op de grond te zetten. Over woonkamerinspiratie gesproken! Je zet ze bijvoorbeeld naast elkaar op de grond en geeft ze een positie naast de bank bijvoorbeeld. Je ziet dat je schilderijen ook op deze manier prima tot hun recht kunnen komen. Probeer maar eens uit. Vaak ben je verrast door het effect dat een dergelijke opstelling heeft.

Fotolijst ophangen zonder spijkers

Er is nog een derde optie. Een fotolijst ophangen zonder spijker kan namelijk ook door niet te kiezen voor de reguliere spijker, maar te kiezen voor de klevende spijker. Het geeft fotolijsten ophangen een nieuwe dimensie. Deze optie wordt vooral toegepast als het op te hangen object een wat hobbelige achterzijde heeft. Lees wel eerst op de verpakking wat de maximale draagkracht is van deze klevende spijkers. Ook nu zorg je dat de muur schoon is voor je aan de slag gaat, dit kan prima met een stofvrije doek. Breng de plakstrip van de klevende spijkers vervolgens op de muur aan en druk een en ander stevig aan.

Zonder boormachine

Vervolgens plak je de spijkers op de strip aan de muur en druk je ook de spijkers stevig aan, gedurende een periode van tenminste vijf seconden. Vervolgens versier jij de wand met dat wat jij op wilt hangen. Zo zie je dat er geen spijkers en geen boormachine aan te pas hoeven te komen om toch een heel fraaie wand te realiseren. En anders? Anders probeer je de schilderijen eens op de grond. Want ook dat kan een verfrissend effect hebben en je interieur een leuk, speels karakter geven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button