Klussen

Nadelen jaren 30 woning

De jaren dertig woningen zijn in Nederland al sinds jaar en dag enorm populair. En dat is op zich ook wel begrijpelijk want een jaren dertig woning brengt van zichzelf vaak een hele mooie en warme sfeer met zich mee. Een jaren dertig woning is daarom al decennialang populair onder de huizen zoekende bevolking. Maar er kleven ook wel wat nadelen aan een jaren dertig woning en het is belangrijk om je daar bewust van te zijn en ook om te weten wat je hieraan moet en kunt doen.

Wat kenmerkt een jaren dertig woning?

Een jaren dertig woning heeft aantal specifieke, bijzondere kenmerken. Zo beschikt de typische jaren dertig woning vaak over ramen in glas en lood en erkers. Maar ook de daken en bijzondere kozijnen trekken vaak de aandacht. Hoge plafonds of plafonds met balken. Dat zijn wel de typische uiterlijke kenmerken van een jaren dertig woning.

Je leest het al, de jaren dertig woning is erg charmant en stijlvol. Het geeft een authentieke sfeer aan het huis zeker in tegenstelling tot de moderne blokkendozen die je in de nieuwbouwwijken terugvindt. Een nieuwbouwwoning kan qua sfeer niet tippen aan een jaren dertig woning.

Nadelen van een jaren dertig woning

Zijn er dan naast alle prachtige uiterlijke kenmerken ook nadelen aan een jaren dertig woning? Ja die zijn er zeker. Want hoe mooi en leuk de woning ook is, de huizen zijn natuurlijk enorm gedateerd. Anders zou het ook geen jaren dertig woning zijn. Door de leeftijd van de huizen zijn ze vaak ook enorm onderhoudsgevoelig, toe aan renovatie en qua energieverbruik zeer ongunstig. 

Je kunt je voorstellen dat een jaren dertig woning niet beschikt over allerlei manieren om energiezuinig te leven. En in de huidige tijd met de energiekosten is dit zeer ongunstig. Ook het onderhoud is wel een ding met een jaren dertig woning. Zo moet je bijvoorbeeld vaak een nieuw slot laten zetten in een oude deur. Hier gaat al snel heel wat geld in zitten. Het is dus belangrijk om je dit goed te realiseren voordat je een jaren dertig huis gaat aanschaffen. Ook is het belangrijk om te controleren of er nog goede isolatie aanwezig is.

Nadelen van een jaren dertig woning

Verkopen of renoveren

Wanneer je de trotse bezitter van een jaren dertig woning bent dan kun je dus te maken krijgen met het feit dat de woning niet helemaal voldoet aan de moderne eisen van deze tijd. Denk aan een energiezuinige woning. Misschien maakt je dat aan het twijfelen over het huis verkopen of huis renoveren. 

Huis verkopen heeft als nadeel dat als het huis eenmaal verkocht is het ook écht weg is. En als je verder met veel plezier in de woning woont moet je jezelf afvragen of dit echt wel een oplossing is. Het huis verkopen is natuurlijk best wel een drastische keuze en het kan ook veel gevolgen met zich meebrengen zoals een eventuele restschuld als de verkoopprijs lager uitvalt dan gedacht. 

Huis renoveren is dan een betere oplossing, zeker als je verder eigenlijk wel prettig in de woning woont. Daarnaast kan een renovatie van de woning ook heel veel voordelen opleveren. Zo krijg je er een energiezuinigere woning voor terug en je hebt de vrijheid om bepaalde storende of tekortkomende elementen in de woning te veranderen maar het goede en mooie wel te behouden. 

De charme van een jaren dertig woning is ongekend

Ondanks dat er nadelen aan een jaren dertig woning kleven zoals energiezuinigheid, duurzaamheid en het onderhoud biedt een jaren dertig woning heel veel charme. Een jaren dertig woning is gekenmerkt door mooie uiterlijke kenmerken waar elke huizen liefhebber verliefd op wordt. 

Het zijn vaak romantische huisjes met mooie glas in lood ramen en prachtige erkers en mooie authentieke daken. Het neemt je mee op een reis door de tijd. Een tijd waarin de sfeer van een woning boven luxe en gemak stond. 

In de moderne blokkendozen die je vindt in de nieuwbouwwijken heb je dan veel luxe en gemak en zijn de meeste huizen enorm energiezuinig en duurzaam, het ademt vaak weinig sfeer uit. Dat is toch wel de grote charme van de jaren dertig woning. 

Wanneer je bewust een jaren dertig woning wilt aanschaffen moet je wel rekening houden met kosten voor het onderhoud, regelmatig schilderen binnen en buiten en ook dat je wellicht nog moet investeren in duurzaamheid en energiezuinig. Dat zijn ook best flinke hoge kosten als je dat allemaal laat uitvoeren door een bedrijf. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button