HypotheekOverigVerhuizen

Huis verkopen: online bieden drijft verkoopprijs op

Je wilt je huis tegen de hoogst mogelijke prijs verkopen en zo maximaal profiteren van de oververhitte huizenmarkt. Tegelijkertijd wil je zo min mogelijk geld betalen voor een makelaar die jouw woning zo goed mogelijk in de markt kan zetten. De Gratis Makelaar biedt uitkomst. Zijn diensten zijn voor jou als verkopende partij helemaal gratis. En met het online biedingsproces worden er keer op keer records verbroken. Ontdek nu ook de voordelen van de Gratis Makelaar!

Maximale verkoopprijs realiseren

Een online biedingssysteem is een goede verkoopmethode gebleken om de verkoopprijs van de woning flink op te drijven. Potentiële kopers kunnen namelijk precies de lopende biedingen zien waardoor zij na een eerste bod, ook een tweede en meer biedingen uit kunnen brengen. Met de tijdsdruk van een sluitingstijd worden er ook eerder beslissingen genomen. Dat zorgt ervoor dat jij jouw woning voor de hoogst mogelijke prijs kunt verkopen. De kosten van de makelaar zijn voor de kopende partij, dus dat is mooi meegenomen. De Gratis Makelaar is voor de verkopende partij altijd echt gratis.

Kopers enthousiast over transparant verkoopproces

Ook kopers zijn enthousiast over online bieden, omdat dit een transparante manier van verkopen is. Ze horen niet meer of hun bod voldoende was om het huis te kopen, maar kunnen het biedingsproces nauwgezet volgen. Zo kunnen zijn snel beslissen hoeveel meer dan de concurrentie zij op jouw huis bieden. Voor kopers is het ook een voordeel dat zij nooit teveel overbieden. In deze oververhitte markt wordt er immers snel veel meer geboden dan nodig is. De fee die zij aan de makelaar moeten betalen, is gewoon te financieren vanuit de hypotheek. Deze kosten vormen dus geen belemmering bij de verkoop. Sterker nog, potentiële kopers vinden de voordelen in ruime mate opwegen tegen de nadelen.

Jij behoudt het recht op gunnen

Meestal wordt het huis aan de koper met het hoogste bod verkocht. Kopers kunnen echter hun bod motiveren en/of aanvullende voorwaarden aan hun bod meegeven. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het voorbehoud van financiering of de datum van de overdracht. Je bent nooit verplicht om jouw woning aan de hoogste bieder te verkopen, jij behoudt altijd het recht op gunnen. Daarom kan jij je woning ook verkopen aan iemand die een lager bod heeft uitgebracht. Wil jij ook je huis verkopen via de Gratis Makelaar? Dan kun je nu een brochure aanvragen voor meer info.

Gerelateerde artikelen

Back to top button