Het redden van het vergane en het maken van een wonderlijk mooie levendige TUIN!
Een tuin is de beste plek in huis, want het is de enige plek waar iemand ontspanning kan krijgen van een druk leven. Bovendien verwelkomt het hebben van een tuin in huis vele gezondheidsvoordelen. Een tuin heeft bijvoorbeeld veel planten die zuurstof geven.
Bovendien kan de geur van de bloemen iemands geest ’s morgens verfrissen. In deze tijd zijn mensen echter niet in staat een tuin aan te leggen, wegens plaatsgebrek. En ook vinden sommigen dat het verspilling van ruimte is. Dus zijn de tuinen niet meer in het huis aanwezig. Aan de andere kant zijn tuinen in huizen noodzakelijk. Om een vredig leven te leiden, speelt een tuin een grote rol.
Om de tuin er levendig uit te laten zien, zijn hier enkele tips die uitgevoerd moeten worden. Controleer de gezondheid van je planten, geef ze goed water, behandel je grond, doe plantenonderhoud, en bescherm ze tegen dieren, ongedierte, en slakken.
Slakken zijn zeer schadelijke tuinplagen die in het grootste deel van de wereld voorkomen, het vaakst in gematigde, vochtige klimaten. Je tuin zal waarschijnlijk meer slakken hebben tijdens een bijzonder regenseizoen. Naaktslakken en slakken zijn geen insecten; het zijn weekdieren met een zacht lichaam. Slakken zijn wijdverspreide dieren die in de tuin problemen kunnen veroorzaken door gaatjes te eten in bladeren, stengels, bloemen, knollen en bollen. Ze kunnen het hele jaar door schade aanrichten aan allerlei planten, maar zaailingen en nieuwe groei op kruidachtige planten in het voorjaar lopen het meeste gevaar. Om dit soort ongedierte onder controle te houden, moeten we een slakkenhek hebben, naast een natuurlijke manier om van de slakken af te komen.
Een slakkenhek als tuinafscheiding.
Graskanten zijn er in talloze verschillende varianten en vormen een uitstekend hulpmiddel bij de inrichting van de eigen tuin. Ze dienen vooral om de bedden visueel te onderscheiden van de rest van de tuin en helpen ook om aangroeisels van plantenwortels te voorkomen.
Wie het vormgevingselement tegelijk wil gebruiken om slakken van zijn doel weg te houden, zit met een slakkenhek helemaal goed. Want een slakkenhek is in principe een opmaak van een bed.
Het wezenlijke verschil zit hem eigenlijk alleen in het feit dat de slakkenhek daarvoor een speciaal ontwerp veroorzaakt dat ervoor zorgt dat slakken tijdens het zoeken niet zomaar over de beddingrand kunnen kruipen en bij de planten erachter kunnen komen.
Met een slakkenhek bereik je twee doelen in de tuinontwerpen. Enerzijds zorgen ze voor een optische begrenzing van de bedden en anderzijds beschermen ze fruit, groenten en bloemen tegen een aanval van het vervelende ongedierte.
Slakkenhekken in verschillende varianten.
Wie een slakkenhek als wormbescherming kiest, zal snel merken dat ze in zeer verschillende varianten verkrijgbaar zijn. slakkenhekken verschillen zowel in hun precieze werking als in het materiaal waaruit ze bestaan.
- Slakkenhekken gemaakt van metaal. Een slakkenhek van metaal is bijzonder robuust en duurzaam. Want het weerbestendige materiaal is grotendeels ongevoelig voor weersinvloeden en houdt het gewoonlijk tegen, zelfs als je per ongeluk op de beschermende beddingrand komt. Natuurlijk heeft deze kwaliteit zijn prijs en een metalen slakkenhek is dan ook duurder dan andere schroeven voor de spiraalvormige verdediging.
- Plastic slakkenhekken. Behalve slakkenhekken van metaal zijn er ook plastic modellen verkrijgbaar. Dit zijn stevige kunststof modules die met elkaar verbonden zijn en waar het bed ook omheen zit. Vergeleken met de metalen variant bieden de oplossingen voor de kunststof schroefbescherming een grotere keuze, wat de vormgeving betreft.
- Slakkenhekken van PVC. Behalve stevig plastic zijn er ook slakkenhekken in de vorm van dunne rollen van PVC. Zo’n wormbescherming is bijzonder goedkoop. Bovendien kunnen kou noch hitte het PVC aantasten.
- Slakkenhekken met borstelharen. Een slakkenhek met borstelharen is een andere variant die je voor je tuin kunt kiezen. Zo’n hek bestaat uit vele kleine borsteltjes, waarlangs de slakken niet zo gemakkelijk in de perken zouden moeten kunnen komen.