Woontrends

Gas water en licht afsluiten voor je woning

Heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je wellicht net gaan samenwonen? Dan zijn er enorm veel verschillende dingen die geregeld moeten worden. Je wilt natuurlijk dat alles zo makkelijk mogelijk geregeld kan worden. Je kunt om deze reden kiezen om gas water licht zelf op te pakken. Hiervoor stel je gemakkelijk een energiecontract samen die aansluit op jouw specifieke wensen. Ook kun je natuurlijk om hulp vragen. Hiervoor stuur je je gegevens door. Vervolgens worden er schattingen gemaakt voor de kosten van je gas en licht, water zit hier helaas niet bij. Dat betaal je namelijk aah het waterbedrijf in de buurt waar je woont. 

Wanneer moet je gas water licht afsluiten?

Op het moment dat je in een koophuis gaat wonen, ga je gas water licht afsluiten. Ook als je verhuist van een woning naar een andere, is het belangrijk dat je direct een contract afsluit. Het zorgt er namelijk voor dat je energie in je woning kunt gebruiken. Als je geen energiecontract afsluit, kun je ook geen gebruik maken van deze faciliteiten. Als je pas verhuisd bent, wil je dit natuurlijk direct geregeld hebben. Wanneer ga je gas water licht aanvragen? Zodra de verhuisdatum bekend is, en op zijn minst 2 weken voordat je gaat verhuizen. Heb je een woning zelf gebouwd of laten bouwen? Dan kan het zijn dat er nog geen aansluiting is voor gas water en licht. In dit geval dien je dit te regelen via de netbeheerder en het waterbedrijf uit de regio. 

Tips voor het afsluiten van gas water licht

Ga je een nieuw gas water licht contract afsluiten? Zorg er dan direct voor dat je contact opneemt met het waterbedrijf voor je verhuizing. Ook is het belangrijk dat je ruim op tijd de energieleverancier inlicht. Op het moment dat je de sleutels krijgt van je nieuwe woning, dien je direct je meterstanden te bekijken en op te schrijven. Laat vervolgens ook de makelaar of verhuurder van de woning dit nakijken. Deze meterstanden kun je vervolgens direct doorgeven aan de leverancier. Gas water licht afsluiten is door het volgen van deze stappen helemaal niet moeilijk!

Gas water licht afsluiten vergelijken

Ga je een energiecontract afsluiten? Dan is het verstandig om deze onder verschillende aanbieders te vergelijken. Gas water licht vergelijken zorgt er direct voor dat je de beste deal kunt krijgen. Let er wel op dat je de juiste gegevens vergelijkt, zodat je zeker weet dat je de juiste kosten berekent voor het energiecontract. Daarnaast is het water ook altijd per regio waar je woont verschillend. Het kan dus zomaar zijn dat je in je huidige dorp meer moet betalen dan de stad waar je naartoe verhuisd!

Wat als ik ga verhuizen?

Als je gaat verhuizen, kan het zijn dat je ook je energiecontract mee kunt verhuizen. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Ga je bijvoorbeeld in het buitenland wonen, of heb je tijdelijk geen woonadres? Dan kun je ervoor kiezen om het contract helemaal te ontbinden. Let er wel op dat als je jouw gas water licht afsluit je dan geen contractverplichting richting de energieleverancier hebt. Stel dat je net een 5-jarig contract hebt afgesloten, kun je deze in veel gevallen niet na 1 jaar alweer stopzetten. In sommige gevallen moet je dan een boete betalen. Wil je overstappen op een andere energieleverancier? Dan is het niet nodig om je contact op te zeggen. De nieuwe leverancier van de energie zorgt ervoor dat het contract in orde gemaakt wordt. Dit scheelt je natuurlijk enorm veel kopzorgen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button