Interieur

Kantoor decoratie

Wanneer je een kantoorbaan hebt weet je als geen ander hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat je een prettige werkomgeving hebt. Dat wil zeggen, alles is organized en het kantoor ziet er ook nog een beetje gezellig en aangekleed uit. Of je nu op kantoor werkt bij een baas of vanuit huis, het is belangrijk dat jij je prettig voelt in jouw werkomgeving. Hier lees je tips hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw kantoor een prettige plek is om te vertoeven en dat deze ook nog netjes en georganiseerd blijft.

Het belang van een prettige werkomgeving

Je brengt gemiddeld een derde van je leven door op je werk. Dat is echt veel als je er goed over nadenkt. Die tijd die je op je werk doorbrengt is noodzakelijk om je geld te verdienen waarmee je in jouw levensonderhoud kunt voorzien. Maar ondanks dat je moet werken om het brood op de plank te krijgen is het ook wel prettig als je kunt werken in een fijne omgeving.

Een prettige werkomgeving zorgt ervoor dat je mentaal lekker in je vel zit omdat jij je thuis voelt op jouw werkplek en dat je minder stress ervaart. In Amerika zijn er veel onderzoeken gedaan op het gebied van het belang van een goede werkomgeving en resultaten hebben aangetoond dat mensen die een prettige werkplek hebben 60% minder kans hebben op ziekte en uitval door stress gerelateerde klachten. 

Zo zie je dus hoe belangrijk het is dat jouw kantoor leuk ingericht en dat je kantoor netjes is. Een net kantoor zorgt voor een geordende mind. En dat is heel erg belangrijk voor elk mens. Zeker wanneer je werkt met een hoge werkdruk en deadlines is het belangrijk om overzicht te hebben over het werk waar je mee bezig bent. 

Niet te druk

Of je nou in een kantoor op locatie werkt of vanaf een thuiskantoor, in beide gevallen is het belangrijk dat je jouw kantoor niet te druk aankleedt. Hoe meer prullaria er op jouw bureau of kantoorruimte staat des te chaotischer wordt jouw werkomgeving. Kies voor een paar decoraties zoals een mooie fotolijst of een leuke plant maar maak het niet te gek. 

Overdaad schaadt. Dat geldt zeker ook voor decoraties. Natuurlijk is het fijn om een hok vol leuke foto’s te hebben of aandenken aan de vakantiereizen die je hebt gemaakt, maar niet voor op je kantoor. In jouw kantoor moet gewerkt worden en het is belangrijk dat je wel sfeer weet te creëren maar dat het ook nog werkbaar blijft.

Niet te druk

Opbergmogelijkheden 

Wanneer je jouw kantoorruimte wilt inrichten kan het handig zijn om te gaan werken met extra opbergruimte in het kantoor. Een paar mooie opbergbakken kosten in aanschaf niet zo veel maar zorgen er wel voor dat je alles in het kantoor overzichtelijk kunt opbergen en dat is heel erg belangrijk. 

Rust en overzicht aanbrengen in jouw kantoor is dus heel erg belangrijk. Doordat je niet overal los slingerende papieren of kantoor spullen hebt liggen, maar dit netjes hebt opgeborgen zorg je voor jezelf voor rust en overzicht en dit is wel heel erg belangrijk. 

Thuiskantoor sfeervol maken

Wanneer je vanuit huis werkt heb je meer mogelijkheden om de kantoorruimte om te toveren tot een plek waar jij graag komt. Immers is het kantoor in jouw huis en ben jij vrij om hier echt zelf een plek te maken. Je hebt geen restricties van de baas omdat het in jouw huis is. Wil je dus een knallend schilderij aan de muur? Dan is dit geen enkel probleem.

Wat wel belangrijk is met een thuiskantoor is dat je echt ervoor zorgt dat het kantoor een kantoorruimte is en niet bijvoorbeeld een slaapkamer. Het moet voor jou en voor eventuele andere gezinsleden wel duidelijk zijn dat jij echt vanuit huis werkt en dat deze ruimte jouw kantoor is waar niemand jou voor onzin mag storen of mag lastigvallen. 

Als je hier geen duidelijk onderscheid in hebt wordt het zowel voor jezelf als voor jouw dierbaren best wel lastig om onderscheid te maken. Daarnaast moet een slaapkamer niet verward worden met een kantoorplek. Want in de slaapkamer is het de bedoeling dat je gaat slapen en tot rust komt. Zodra je de slaapplek gaat combineren met een werkplek kan dit conflicten geven in jouw mind. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button