Overig

Waarom een hordeur ideaal is in de zomer

Het is zomer en het muggenseizoen is weer begonnen. Vaak is het dan zo warm dat het toch wel lekker is om even dat raam open te zetten, zeker ‘s avonds als het af gaat koelen. En dat is het moment dat die muggen weer binnen willen komen. En heb je wel eens geprobeerd te slapen terwijl er een mug continue om je hoofd heen zoemt? Dan weet je vast hoe vervelend dat is. Met een hordeur kan dit probleem deze zomer ook voor jou verleden tijd zijn. In dit artikel vertellen we je waarom een hor ideaal is in de zomer.

Waar is een hor handig voor?

Ongedierte bestrijden en insecten buiten houden

Allereerste is de functie van een hor om ongedierte buiten te houden. Insecten en ongedierte, zelfs muizen, kunnen geen weg naar binnen meer vinden via jouw raam of deur. Je kunt dus gerust slapen in de zomer met een raam of deur op kiep- of kierstand. Je kunt namelijk zelfs een hordeur op maat laten maken, zodat het altijd precies gaat passen, ongeacht de breedte of lengte van jouw deur of raam.

Altijd goed ventileren

Met een hordeur kun jij op zwoele zomernachten je huis lekker blijven ventileren. Wel zo prettig als het avond wordt, want dan is het vaak het moment dat de lucht afkoelt en de muggen en andere insecten juist weer actief worden. Frisse lucht is tenslotte hartstikke belangrijk voor een fijn woonklimaat en een gezonde nachtrust.

Verschillende typen horren

Er zijn veel verschillende soorten horren verkrijgbaar. Met kinderen of huisdieren kun je tegenwoordig gewoon gerust een hor uitzoeken die aansluit bij jouw wensen, bijvoorbeeld een lamellenhor of magneet hor. Deze sluiten automatisch als je er doorheen bent gelopen. Wil je de hor eenvoudig kunnen opruimen als de winter aanbreekt? Dan kan een rolhordeur perfect voor jou zijn. Tot slot zijn er ook natuurlijk nog klassieke horren: deze klem je in het kozijn en haal je weer weg als je deze niet nodig hebt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button