InterieurWoonkamer

Tips bij de zoektocht naar de perfecte hoekbank

Er is niks fijner dan na een lange dag werken op een heerlijke hoekbank ploffen. Dit is voor veel mensen een moment van rust voordat ze eten gaan koken of gaan sporten. Droom je nou al jaren van een mooie grote hoekbank, maar weet je niet goed waar je zoektocht moet beginnen? Of waar je rekening mee moet houden? Lees dan verder en ontdek de tips!

Opmeten 

Het begint bij het opmeten van de woonkamer. Als je weet welke afmetingen de ruimte heeft kan je pas gericht zoeken naar een bank, er zijn namelijk veel verschillende formaten. Als je weet welk formaat bank je wilt hebben, moet je ook nog nadenken over de indeling. Aan welke kant van de kamer komt het uitstekende deel? Of wil je twee uitstekende delen, zodat je een u-vorm bank hebt. Als dit allemaal duidelijk is kan je gerichter zoeken en bespaar je tijd. 

Stof

Naast de vele verschillende maten zijn er ook veel verschillende stoffen. Doordat een hoekbank vaak groot is, is de stof erg belangrijk. Als je een opvallende stof kiest, moet het natuurlijk wel passen bij de rest van het interieur. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken wie gebruik gaat maken van de bank. Heb je kleine kinderen in jouw familie? Dan is een vlekgevoelige stof niet verstandig. Het zou natuurlijk zonde zijn als er gelijk vlekken op jouw nieuwe bank komen. 

Poef 

Als je een mooie stof en de goede afmetingen hebt, dan kan je ook nog voor een poef kiezen. Dit is een extra hocker in dezelfde stof die je aan de bank kunt schuiven, zodat je de bank kan verlengen als er meer mensen op bezoek komen. 

UrbanSofa

Heb je na het lezen van deze tips zin om aan de zoektocht naar hoekbanken te beginnen? Neem dan een kijkje op de website van UrbanSofa. Deze partij heeft een enorm aanbod aan voordelige meubels. Wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button