Vloeren

Hoe onderhoud ik het beste mijn laminaatvloer?

Er zijn veel verschillende soorten vloeren en ze moeten allemaal op een andere manier onderhouden worden. Een laminaatvloer onderhouden is vergeleken met een houten vloer erg eenvoudig. Toch zijn er een aantal schoonmaakmiddelen die je beter kan vermijden. Ben je benieuwd hoe je jouw laminaatvloer het beste kan onderhouden? Lees dan verder en kom erachter! 

Dagelijks onderhoud

Hoewel een laminaatvloer niet snel beschadigd is het wel aan te raden om de vloer dagelijks stof te zuigen. Als er vaak met schoenen op de vloer wordt gelopen, dan is de kans groot dat er zand en steentjes achterblijven. Deze korrels en steentjes zorgen voor beschadigingen op de vloer en dat is natuurlijk zonde. Als je er dagelijks een bezem overheen haalt of even stofzuigt dan kan je dit makkelijk voorkomen. Merk je dat je niet vaak genoeg stofzuigt? Leg dan een inloopmat voor de deur, deze houdt al veel zand tegen. 

Wekelijks onderhoud 

Naast het dagelijks stofzuigen is het belangrijk om wekelijks de vloer licht vochtig te dweilen met een laminaatreiniger. Deze kan je verdunnen met water. Als er bijvoorbeeld koffie of rode wijn gemorst wordt, dan is het verstandig om dit zo snel mogelijk schoon te maken. Deze drankjes kunnen namelijk snel in de vloer trekken. Als je kleine kinderen of huisdieren hebt dan is het aan te raden om twee keer per week te dweilen. Pas ook op met drinkbakken van huisdieren. Deze kan je beter op tegels zetten, want die zijn volledig vochtbestendig en makkelijker schoon te maken.

Schoonmaakmiddelen vermijden

Laminaat kan je niet met alle schoonmaakmiddelen schoonmaken. Allesreiniger en groene zeep zijn goede reinigingsmiddelen, maar niet voor op laminaat. Als je de vloer schoonmaakt met deze schoonmaakmiddelen dan kan de vloer dof worden. Ook moet je oppassen met de hoge tempraturen van een stoomreiniger. Als je de vloer goed wilt reinigen kan je beter kiezen voor een speciale laminaatreiniger in combinatie met lauw water. 

Voordelig laminaat 

Een laminaatvloer kan je dus het beste dagelijks schoonmaken met een stofzuiger en wekelijks met een dweil en een sopje met lauw water een laminaatreiniger. Heb je jouw laminaatvloer wel eens schoongemaakt met een allesreiniger en is de vloer dof uitgeslagen? Neem dan een kijkje op de website van Bebo Parket. Zij hebben een enorm aanbod aan houten en pcv vloeren, maar je kan ook voordelig laminaat kopen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button