Interieur

Wat zijn de voordelen van een pvc vloer?

De laatste jaren is pvc steeds meer aan populariteit aan het winnen. We komen de vloer steeds vaker terug in woonkamers en slaapkamers. Dat is natuurlijk niet gek als we zien wat de voordelen van deze vloer zijn. De pvc vloer wordt gemaakt van kunststof. Dit materiaal is makkelijk te bewerken en daardoor is een pvc vloer leggen helemaal niet zo moeilijk. Je kunt dit gewoon zelf regelen! In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over de voordelen van de pvc vloer.

Eindeloze mogelijkheden met de pvc vloer

Als je een pvc vloer gaat leggen, weet je zeker dat hij goed past bij je interieur. Met een pvc vloer kun je namelijk vrijwel alle kanten op. De pvc vloer is namelijk in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pvc vloer in een houtlook. Hierdoor lijkt het pvc op hout, maar is het natuurlijk niet. Daarnaast is het ook mogelijk om een pvc visgraat vloer te leggen. Je legt dan de stroken pvc schuin naar elkaar toe om het mooie effect te bewerkstelligen!

Vloerverwarming leggen onder een pvc vloer

Een andere mogelijkheid die je hebt, is het leggen van vloerverwarming onder de pvc vloer. De vloerverwarming is perfect om onder de pvc vloer te leggen. De vloerverwarming is namelijk enorm effectief als het onder een pvc vloer ligt. De pvc vloer is namelijk relatief dun. Hierdoor gaat de warmte van de vloerverwarming gemakkelijk door de vloer heen. De effectiviteit van de vloerverwarming ligt hierdoor hoger dan onder andere type vloeren!

De pvc vloer gaat jarenlang mee

Een ander voordeel van de pvc vloer is dat hij enorm lang mee gaat. Dit heeft meerdere redenen. Allereerst is de vloer, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de houten vloer, krasvrij. Hierdoor zie je nauwelijks beschadigen aan de vloer komen, waardoor hij erg lang mee gaat. Daarnaast is het kunststof ook erg sterk, waardoor het moeilijk te beschadigen is. Het veert eenvoudig mee als je iets op de vloer laat vallen. Gaat er toch een stukje kapot? Dan kun je dit stukje pvc vloer eruit snijden en een stukje terugleggen. Je ziet nauwelijks het verschil!

Geluiddempende vloer leggen

Tot slot heeft de pvc vloer nog een belangrijk voordeel. De vloer werkt namelijk geluiddempend. De vloer veert namelijk een klein beetje mee als je er op loopt. Heb je hakken aan en loop je over de pvc vloer? Dan hoor je hier helemaal niks van! Dit is wel zo handig als je met meerdere huisgenoten of als je in een tussenwoning woont. Je gaat dan geen last hebben van overlast door mensen die laat thuis komen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button