Klussen

De verwarmingsmonteur houdt de kou buiten de deur

Je huis is nooit af

Heerlijk hè, je eigen huis. Het viel misschien niet mee een woning te vinden toen je jaren geleden op zoek was. En toen je uiteindelijk je droomhuisje had gevonden, zag je alle voordelen en mogelijkheden die het huisje je te bieden had. Niet alleen voor het moment zelf, maar zeker ook voor de toekomst. Bij alle huizen die je van iemand overkoopt, er is altijd wel iets dat je wilt veranderen. Jouw smaak ligt maar zelden in lijn met die van de vorige bewoner. De tuin moet anders, of de keuken is aan een upgrade toe. De cv-ketel is zelden gloednieuw op het moment dat je je handtekening onder het koopcontract zet. In de documenten die je van de makelaar ontving stond beschreven wat de staat van de woning was, inclusief de leeftijd van de cv installatie. Als deze ketel goed is onderhouden, wat betekent elk jaar een uitgebreide check door een erkende installateur, dan gaat de cv installatie 10 tot 15 jaar mee. Nu je al enkele jaren in je huisje woont, kan het dus goed zijn dat je ketel inmiddels aan vervanging toe is.

Verwarmingsmonteur 

Bedenk ook even in hoeverre je situatie al is veranderd. Ben je als single in het huis gaan wonen en heb je inmiddels een partner die erbij woont? Het huis is misschien groot genoeg, maar als er op korte termijn een kinderwens is, hebben jullie misschien de zolderruimte nodig voor het realiseren van een kinderkamer. Als je daar nu de cv installatie hebt hangen wil je deze misschien daar wel weg hebben. Heb je binnen afzienbare tijd een andere ketel nodig omdat de huidige op leeftijd raakt? Dan is het een goede zet om een erkende verwarmingsmonteur in te schakelen die je precies vertelt waar je je nieuwe cv installatie dan het beste kunt laten plaatsen. Misschien heb je een bijkeuken die je qua ruimte niet helemaal gebruikt. Er zullen dan leidingen moeten worden omgelegd of nieuw aangelegd worden. Vaak blijft de zolder toch de beste optie om zo de kosten in de hand te houden. Waarschijnlijk is het de investering waard als je weet dat de waarde van je woning er door verhoogd wordt

Laat het over aan de specialisten 

Als je zelf niet zo technisch bent aangelegd kan het allemaal nogal overweldigend zijn. Je cv ketel moet gewoon werken en het liefste altijd. Precies daarom is het belangrijk om met een erkende verwarmingsmonteur een onderhoudscontract af te spreken. Je komt dan niet voor nare verrassingen te staan als er een keer wat met de ketel aan de hand is. Vaak gebeurt dit namelijk net wanneer de ketel hard moet werken, dus tijdens de koude maanden. Precies wanneer je de warmte nodig hebt. Wanneer jij dankzij het advies en de uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden van de verwarmingsmonteur ervoor zorgt dat je ketel een paar jaar langer meegaat, heb je de investering er dubbel en dwars uitgehaald. Een adviesgesprek werpt meer licht op de zaak.

Gerelateerde artikelen

Back to top button