Interieur

Krijg meer licht in iedere ruimte

Verschillende ruimtes in huis kunnen donker aanvoelen. Denk bijvoorbeeld aan de zolder. Als je deze ruimte wilt gebruiken voor andere doeleinden is het van belang dat je zo goed mogelijk bekijkt hoe je meer lichtinval kunt creëren. Hiervoor wil je niet voortdurend met lampen werken, omdat dit een geheel andere uitstraling aan de ruimte geeft. Een dakraam kan jou dan helpen om natuurlijk licht binnen te krijgen. Maar wat moet je allemaal weten over dit dakraam? En hoe zorg je voor resultaten waar je tevreden mee kunt zijn? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij. 

De afmetingen van het dakraam opmeten

Een dakraam is een goede manier om meer lichtinval te krijgen in een ruimte die van zichzelf donker is. Vanaf buiten vallen de zonnestralen op het dak, welke zich via het raam verspreiden naar de ruimte. Zo zijn ook veel donkerdere hoeken direct van meer licht voorzien. Het is hierbij wel van belang dat je de afmetingen van het dakraam goed opmeet. Een Velux dakraam laten plaatsen kan pas als je er zeker van bent dat de grootte van de ramen duidelijk is en je weet waar je deze moet plaatsen om er zoveel mogelijk van te profiteren. 

Materialen van hoogwaardige kwaliteit aanschaffen

Het laten plaatsen van een dakraam houdt ook in dat je de juiste materialen nodig hebt. Een professional bekijkt daarom altijd welke materialen er aangeschaft dienen te worden voordat alles gemonteerd wordt. Hierbij moet je niet alleen denken aan de kozijnen van het dakraam, maar ook het type beglazing en de extra isolatiemethode die je toepast rondom de woning. De professional schaft alle materialen voor jou aan, zodat je er zeker van bent dat je te maken hebt met hoogwaardige kwaliteit en voor langere tijd profiteert van een goed werkend dakraam.  

De lichtinval in de ruimte bepalen

Bij een Velux dakraam kun je zelf bepalen hoeveel lichtinval je krijgt. Je kunt namelijk ook passende raamdecoratie aanschaffen. Deze kun je dichtdoen op de momenten dat de ruimte donker moet zijn. Hierdoor is de ruimte ook meer geschikt om te gebruiken als slaapkamer. De raamdecoratie bij een dakraam kan tevens voor een betere isolatie zorgen, zodat je de kou buiten houdt en een aangename binnentemperatuur creëert. Het enige wat je hiervoor nog hoeft te doen, is te bekijken wat je allemaal nodig hebt voor jouw dakraam zorg je voor de beste resultaten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button