Vloeren

De voordelen van een PVC klikvloer

Ben je van plan om een nieuwe vloer te leggen in je woning? Dan heb je vast wel gemerkt hoeveel verschillende soorten vloeren je kunt leggen. Tegenwoordig zijn er namelijk tal van mogelijkheden als het gaat om het leggen van een nieuwe vloer. Een van de meest populaire vloeren van tegenwoordig, is de pvc klikvloer. Deze vloer brengt namelijk enorm veel verschillende voordelen met zich mee. In dit blogbericht willen we je graag al deze voordelen uitleggen.

Eenvoudig zelf te leggen

Een van de voordelen van een pvc klikvloer is dat je hem gemakkelijk zelf kunt leggen. De pvc stroken zijn namelijk erg licht en wendbaar. Door het handige kliksysteem, wordt het leggen je nog makkelijker gemaakt. Je hoeft enkel de stroken in elkaar te klikken je vloer ligt binnen no-time te stralen! 

Kies uit verschillende designs

Een ander voordeel van pvc is dat het de mogelijkheid geeft voor het kiezen uit verschillende designs. Pvc is namelijk een grondstof die gemakkelijk van kleur kan worden aangepast. Hierdoor bestaan er enorm veel verschillende designs pvc vloeren. Kies je bijvoorbeeld voor een mooie houtlook, of ga je juist voor een totaal andere look & feel? Met een pvc vloer kan het allemaal! Tevens kan ook de manier van leggen een heel andere uitstraling bieden. Door bijvoorbeeld een visgraat pvc vloer te leggen, krijg je hele vloer een ander aanzicht. Deze vloer is voornamelijk leuk in de moderne en klassieke woonstijl!

Een enorm lange levensduur

Als je een pvc vloer gaat leggen, maak je financieel gezien een goede keuze. Het pvc is namelijk erg sterk, waardoor het niet snel kapot gaat. Een goede kwaliteit pvc vloer heeft een levensduur van 20 tot 30 jaar. Deze levensduur wordt voornamelijk bepaald door de dikte van de slijtlaag. Als je een pvc vloer legt met een slijtlaag van 0.7 mm gaat hij langer mee dan een pvc vloer van 0.3 mm. Je kunt tijdens de aanschaf van het pvc dus zelf bepalen hoe lang je de vloer mee wilt laten gaan.

Onderhoud van een pvc vloer

Een pvc vloer is erg makkelijk te leggen, maar hij kan ook nog eens overal in huis geplaatst worden. Een pvc vloer kan namelijk erg goed tegen water. Hierdoor kun je hem zelfs in de badkamer leggen. Een ander voordeel dat hieruit voortkomt, is dat de pvc vloer ook erg goed schoon te maken is. Je kunt gemakkelijk de vloer dweilen zonder dat er problemen ontstaan. Daarnaast heb je door het handige kliksysteem ook geen diepe naden in de vloer zitten. Hierdoor is de vloer perfect geschikt voor in de woonkamer of wellicht je slaapkamer!

Gerelateerde artikelen

Back to top button