Tuin

Glazen schuifwanden voor elke overkapping

Steeds meer mensen plaatsen een overkapping. Dat is ook niet zo gek: met een stevige en kwalitatieve overkapping kun je altijd droog buiten zitten. Wil je ongeacht de weersomstandigheden van jouw overkapping genieten? Met glazen schuifwanden kun je de overkapping afsluiten, waardoor je zelfs bij wind en regen lekker warm en droog kunt blijven zitten. Zo kun je optimaal blijven genieten! 

Overkapping kopen

Alutera verkoopt twee verschillende modellen overkappingen, waarbij u de keuze hebt tussen classic overkappingen en elite overkappingen. Beide overkappingen zijn standaard met een polycarbonaat dak, maar tevens is elite ook beschikbaar met een glazen dak. Bij Alutera kun je je overkapping ook helemaal naar wens zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit veel verschillende maten, zodat er altijd een overkapping is die bij jouw tuin past. Bij Alutera heb je de keuze uit twee kleuren: Antraciet (RAL 7016) en crème (RAL 9001). Alle overkappingen worden eerst goed opgemeten en daarna voor jou op maat gemaakt. 

Glazen schuifwanden op maat 

Als je ongeacht de weersomstandigheden van jouw overkapping wilt genieten, kun je een glazen schuifwand plaatsen. Met glazen schuifwanden kun je de overkapping afsluiten, waardoor je zelfs met slecht of koud weer lekker droog en warm binnen kunt zitten. Bij het aanschaffen van een glazen schuifwand is het belangrijk dat je bedenkt hoe hoog de werkhoogte van de wand moet zijn. De werkhoogte is de totale hoogte van de glazen schuifwand en meet je vanaf de fundering tot aan het hoogste punt. Het hoogste punt is meestal de onderkant van de goot. Bij de werkhoogte moet je rekening houden met een marge van -10 mm en +20 mm. Als je de afmetingen verzameld hebt, kun je de keuze maken of je voor maatwerk of voor glazen schuifdeuren in een standaardmaat gaat. 

Glazen schuifwand monteren 

Een glazen schuifwand is, met een goede gebruiksaanwijzing, eenvoudig zelf te monteren. Uiteraard is het wel belangrijk om de instructies uit de gebruiksaanwijzing goed te volgen. Plaats je de glazen schuifwand liever niet zelf? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de schuifwand te laten monteren door een installatieteam. Het team van Alutera hebben jarenlange ervaring en doen dit graag voor je.

Gerelateerde artikelen

Back to top button