Vloeren

De voordelen van een betonvloer in huis

Wil jij een nieuwe vloer in je woning gaan leggen? Dan zijn er enorm veel verschillende varianten te bedenken. Het is belangrijk dat je goed weet welke interieurstijl je wilt hanteren alvorens je de vloer gaat kiezen. Een goede keuze voor een vloer is een betonvloer. Deze vloer wordt gemakkelijk gestort. Vervolgens gaat de vakman het beton vlinderen om een perfect afwerking te krijgen. In dit blogbericht willen we je de voordelen  van een betonvloer voor je woning vertellen.

Een naadloze betonvloer

Een van de voordelen van een betonvloer is dat het naadloos is. Dit ziet in eerste instantie natuurlijk erg mooi uit. Daarnaast heeft het ook nog voordelen voor de vloer zelf. Doordat er geen naden zijn, kan er geen vuil ophopen. Hierdoor blijft de vloer langer schoon. Ook het schoonmaken van de vloer is makkelijker als het vuil niet in naden terecht komt. Je hoeft er enkel een stofzuiger of dweil overheen te halen. 

Beton heeft een zeer lange levensduur

Beton is een zeer stevig materiaal. Hierdoor is het erg slijtvast. Bij een normaal gebruik van de vloer lijdt hij nauwelijks. Hierdoor ga je geen sporen of beschadigingen zien. Daarnaast heeft de vloer ook een zeer lange levensduur. De betonvloer kan, zelfs bij een intensief gebruik, tientallen jaren goed blijven. Om deze reden zie je betonnen vloeren vaak terugkomen in grote bedrijfshallen of winkelcentrums.

Veel afwerkingsmogelijkheden bij een betonvloer

Als je aan beton denkt, ga je al snel aan de kleur grijs denken. In de meeste gevallen wordt er bij een betonvloer gekozen voor deze kleur, maar dat hoeft niet. Je kunt namelijk ook kleurstof aan het beton laten toevoegen. Hierdoor krijgt het beton een andere kleur en kun je dus van een andere kleur vloer genieten. Wil je daarnaast ook niet een naadloze betonvloer, maar liever meer patroon? Dan leent het beton zich er perfect voor om voegen te slijpen in de vloer. Op deze manier krijg je een mooie look van betontegels.

Vloerverwarming en isolatie in de betonvloer

In een vloer in de woonkamer wil je natuurlijk ook vloerverwarming plaatsen. Dit is een zeer effectieve manier om het huis op te warmen. In een betonvloer kun je erg goed vloerverwarming plaatsen. De vloerverwarming kun je natuurlijk wel pas aanzetten als beton volledig gedroogd is, zodat het niet beschadigd. Daarnaast is een isolatie voor de betonvloer ook erg goed. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor harde isolatieplaten. Let er wel op dat het plaatsen van isolatie en vloerverwarming ervoor zorgt dat de vloer iets hoger wordt. Al met al is een betonvloer een erg goede keuze als vloer voor in je woning!

Gerelateerde artikelen

Back to top button