Tuin

De beste kattenverjager

Story Highlights
  • Veel overlast van kattenpoep in de tuin
  • Ultrasone geluiden werken altijd prima
  • Geluid, hoorbaar alarm en een lichtflits

Het is de schrik van iedereen met een tuin. Je wilt heerlijk en ongestoord in je tuin aan de slag maar ondervindt hinder van kattenpoep. Of je staat er in, of je ruikt het voortdurend. Geen pretje, zeker net als je zelf geen kat hebt maar het de buurtkatten zijn die voortdurend hun behoefte doen in jouw tuin. Tijd om maatregelen te nemen dus en behalve een reigerschrik ook een kattenverjager aan te schaffen.

Zo houd je katten uit de tuin en werk je plezierig in je eigen tuin

Wat nou de beste kattenverjager is, is voor iedereen anders. Zeker is dat een kat zich niet door een tuinhek af laat schrikken. Kwestie van smaak ook en ook afhankelijk of je zelf wel een kat hebt of niet. Er is tegenwoordig echter van alles mogelijk om op doeltreffende wijze katten uit de tuin te verjagen en ook uit de tuin te houden. De meeste mensen gebruiken tegenwoordig ultrasoon geluid. Dit is een uiterst effectieve wijze van katten verjagen. Het ultrasone geluid is door de mens niet hoorbaar met een toonhoogte van rond de 20.000 hertz. Omdat niemand er hinder van ondervindt, kun je de ultrasone kattenverjager steeds aan laten staan. Van lawaai is nooit sprake en katten haten het hoge geluid.

Je hebt altijd weer baas boven baas

Heb je wel een eigen kat, dan zoek je een alternatief. Dat kan bijvoorbeeld met een sprinklerinstallatie, gecombineerd met een felle lamp en een bewegingssensor. Ook anti klimstrips helpen je de katten buiten de jouw tuin te houden. Je hebt echter altijd weer baas boven baas. Daar waar we vroeger met een emmer water stonden te wachten tot er een kat op kwam draven, daar kun je tegenwoordig ook kiezen voor een drieweg kattenverjager.

Maatwerk wat betreft ultrasone geluiden

Het meest geavanceerde systeem pakt de kattenproblematiek rigoureus aan. Het systeem zorgt niet alleen voor ultrasoon geluid, nadat de kat dit hoort wordt hij ook nog eens getrakteerd op een lichtflits en gaat er een hoorbaar alarm. Een ding is dan zeker; de kat zal de tuin sneller verlaten dan het tempo waarmee hij jouw tuin binnen is komen lopen. Wat betreft de systemen met ultrasone geluiden kan maatwerk geboden worden. Ze zijn er met verschillende bereiken en dus ook met precies voldoende bereik voor jouw tuin.

De vervelende geur van kattenpoep

Met deze kattenverjagers werk je eindelijk weer eens op ontspannende wijze in de tuin. Van de vervelende geur van kattenpoep is geen sprake meer zoals ook de onderkant van jouw schoenen eindelijk weer poepvrij blijven. En dat is heel veel mensen heel wat waard.

Gerelateerde artikelen

Back to top button