Overig

Smart home toepassen in jouw huis!

Story Highlights
  • Maak je huis slimmer
  • Beheer je apparaten van afstand met je smartphone
  • Apparaten werken beter

Je hoort het steeds vaker, smart home. Slim huis. Maar wat is het dan eigenlijk precies en kan het ook in jouw huis toegepast worden? Lees hier alles wat met smart home en domotica te maken heeft.

Wat is smart home?

Je zou smart home ook wel huisautomatisering kunnen noemen. Smart home staat voor het huis van de toekomst en moet bewoners vooral comfort, veiligheid, energiezuinigheid en gemak bieden. Bij smart home gaat het er om dat apparaten die allemaal met elkaar kunnen communiceren via wifi of bluetooth. Het gaat dan om huishoudelijke apparaten, verlichting, verwarming, airco, televisie, computers en spelcomputers.

Bedien de apparaten in je huis met de smartphone of de tablet

Je kunt de genoemde apparaten allemaal aansturen vanuit huis, ongeacht in welke ruimte jij je zelf bevindt. Je kunt werken met tijdschema’s per apparaat en je bent in staat om de apparaten eveneens ver weg van huis bedienen via je smartphone, tablet of computer. Zo zet je de verlichting aan vanaf je vakantieadres Het bied je extra veiligheid tegen inbrekers bijvoorbeeld, die denken dat je huis steeds bewoond is. Terwijl je dus zelf aan het strand ligt.

Wat is domotica dan precies?

Domotica is in feite het zelfde als smart home. Het is eveneens huisautomatisering van elektronica en huisnetwerken ten behieve van de automatisering van processen in en om een woning, op kantoor of klein bedrijf. Domotica staat eveneens voor het huis van de toekomst. Je hebt verschillende aanbieders die smart home in je huis kunnen realiseren. Op de Somfy site bijvoorbeeld, zie je wat de toepassingsmogelijkheden precies zijn.

Smart home biedt je extra flexibiliteit

Smart home biedt gewoon erg veel mogelijkheden. Zo is het met domotica gemakkelijk om eenvoudig allkes te beheren en dat vanaf één plek. Smart home biedt eveneens de nodige flexibiliteit, ook voor nieuwe apparaten. Het bied je zoals gezegd extra veiligheid, zeker als je gaat werken met verlkichting. Inbrekers hebben steeds de indruk dat het huis bewoond wordt omdat jij van afstand of via een tijdschema de verlichting instelt.

Je apparaten werken efficienter en energiezuiniger

Smart home maakt het mogelijk om je huis van afstand te bedienen en apparaten kunnen door smart home energiezuiniger en efficiënter hun werk doen, Apparaten werken bovendien bewezen beter als je werkt met domotica. Ook krijg je meer inzicht in je verbruik en je gewoonten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button