Klussen

Welke slotenmaker is betrouwbaar?

Is er bij je thuis ingebroken? Of heb je verouderde sloten die je graag wilt laten vervangen? In dit geval kun doe je er goed aan om een betrouwbare slotenmaker in te schakelen. De vraag die hier nu alleen bij blijft is: welke slotenmaker is betrouwbaar? En hoe kun je weten of een slotenmaker betrouwbaar is? Je wilt natuurlijk niet te veel betalen aan een malafide slotenmaker. In dit blogbericht gaan we je uitleggen hoe je een betrouwbare slotenmaker, zoals slotenmaker Groningen, kunt herkennen.

Wat biedt de slotenmaker aan?

Kijk altijd eerst goed naar het aanbod van de slotenmaker. Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dit in de meeste gevallen ook zo. Kijk vooral naar alle verschillende services en de eventuele gereedschappen die ze gebruiken. Een betrouwbare slotenmaker heeft namelijk in de meeste gevallen een grote bus en/of veel gereedschappen tot zijn beschikking. Daarnaast kun je ook altijd kijken naar de reviews die op de website aangegeven worden. Hiervoor is het belangrijk dat dit door een extern bedrijf geregeld wordt, anders kunnen ze namelijk nep zijn. Betrouwbare review websites zijn bijvoorbeeld Kiyoh, Webwinkelkeur of Google.

Heeft de slotenmaker een KVK?

In Nederland is het verplicht om je bedrijf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit is een register waar ieder bedrijf of iedere ZZP’er een nummer van heeft. Bij betrouwbare slotenmakers staat dit altijd nummer altijd aangegeven op de website. Vervolgens kun je dit nummer checken op de website van de KVK of het ook daadwerkelijk klopt. Mocht je het nog steeds niet helemaal vertrouwen, kun je door middel van de KVK de gegevens opvragen van het bedrijf. Hiermee kun je controleren of de slotenmaker ook daadwerkelijk is wie hij zegt.

Het PVWK Keurmerk voor slotenmakers

Een andere goede mogelijkheid om de betrouwbaarheid van een slotenmaker te checken, is middels het Politie Veilig Wonen Keurmerk. Dit is een keurmerk dat wordt uitgegeven aan bedrijven die certificaten hebben behaald op het beveiligen van huizen, waaronder dus ook slotenmakers. Slotenmakers uit Groningen die aangesloten zijn bij het keurmerk kun je opzoeken via de website van CCV keurmerken. De slotenmaker heeft hiervoor een certificaat moeten halen om zijn kennis van zaken aan te tonen. Niet iedere slotenmaker is dus in staat om dit te behalen, enkel de betrouwbare!

Het PVWK Keurmerk voor slotenmakers

Vraag altijd op voorhand de kosten!

Ga je daadwerkelijk over tot het inschakelen van een slotenmaker in Groningen? Dan is het belangrijk dat je op voorhand altijd informeert naar de te verwachten kosten. Een betrouwbare slotenmaker uit Groningen kenmerkt zich namelijk door transparantie. Wanneer hij op voorhand eerlijk is over de te verwachten prijzen, zal hij voor een groot gedeelte betrouwbaar zijn. Let er daarnaast ook op dat deze prijzen niet veranderen als hij bezig is met het plaatsen van de sloten. 

Slotenmaker gebeld? Kijk hoe hij aankomt!

Als je een betrouwbare slotenmaker hebt gebeld, komt hij in veel gevallen direct zelf. Uiteraard kan het voorkomen dat hij een collega stuurt. Kijk in dit geval altijd of de slotenmaker uit Groningen een bedrijfsauto bij heeft en ook voldoende gereedschappen mee heeft. Een betrouwbare slotenmaker kan namelijk niet zonder de juiste gereedschappen. Daarnaast wil een slotenmaker natuurlijk altijd reclame maken voor zijn bedrijf. De meeste vakmannen doen dit door reclame op de bus. Als de slotenmaker dit niet heeft, kan dit al iets betekenen. 

Een betrouwbare slotenmaker uit Groningen

Voldoet de slotenmaker aan veel van bovenstaande punten? Dan is de slotenmaker uit regio Groningen zeer waarschijnlijk betrouwbaar. In dit geval kun je hem inschakelen voor je klus en zal hij het op een goede manier realiseren. Tot slot kun je ook altijd nog extra advies vragen over het beveiligen van je woning.

Gerelateerde artikelen

Back to top button