Slaapkamer

De voordelen van een boxspring

Het uitkiezen van een nieuw bed is een grote beslissing. Je gaat er immers iedere avond vele uren op spenderen. Hierdoor is het belangrijk dat je een optimale ondersteuning hebt voor je lichaam. Dit zal zorgen voor een goede nachtrust, waardoor je iedere dag weer fris kan beginnen. Een boxspring kopen is hier een zeer goede optie voor. Een boxspring is er namelijk op gericht om je een optimale nachtrust te geven. In dit blogbericht willen we daarom de voordelen van een boxspring voor je uitlichten.

Optimaal ligcomfort met een boxspring bed

Dat een bed een goed ligcomfort moet bieden is natuurlijk logisch. Een boxspring is er op gericht om je dit te bieden. Dit komt door de combinatie van het verende bed zelf in combinatie met het verende matras. Een boxspring bestaat namelijk altijd uit meerdere lagen. In tegenstelling tot een normaal bed, biedt de onderkant van de boxspring een extra laag. Hierdoor is niet enkel het matras dat gebruikt wordt goed voor je, maar staat alles van het bed in een perfecte opstelling om je een zo optimaal mogelijk ligcomfort te geven.

Verschillende soorten en maten bij je interieur passen

Een ander groot voordeel van Boxspring Xpert is de grote hoeveelheid aan keuzes. Je kunt hierdoor het bed perfect passen aan je interieur in de slaapkamer. Het bed is namelijk het grootste object van een slaapkamer, waardoor het erg bepalend is voor de totale look & feel van de kamer. Een grote, mooie boxspring kan daardoor het interieur maken. Het bed kun je namelijk helemaal zelf stylen door de verschillende keuzes in kleur, design en materiaal. 

Enorm lange levensduur

Een goed bed moet natuurlijk lang mee kunnen gaan. Een nieuwe boxspring kan gemakkelijk 25 jaar lang mee gaan! Wel is het aan te raden om het matras na ongeveer 10 jaar te vervangen, zodat je een optimaal ligcomfort blijft houden. Ook kun je er voor kiezen om het matras een aantal keren om te draaien, zodat je geen kuilen in het matras krijgt.

Een goede ventilatie

Wanneer je gaat slapen, transpireer je erg veel. Dit heb je zelf natuurlijk niet in de gaten, omdat je slaapt. Een boxspring zorgt voor een zeer goede ventilatie, doordat het voornamelijk gemaakt is uit veren. Hierdoor heb je minder last van het transpireren. Wel is het aan te raden om het bed geregeld te laten luchten. 

Verstellen van het bed

Een boxspring is vaak een groot bed. Dit zorgt ervoor dat je op een goede hoogte in en uit het bed kunt stappen. Ook kun je kiezen voor een elektrische variant, waarmee je rechter op kunt gaan zitten. Dit is perfect als je veel leest of tv wilt kijken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button