Slaapkamer

3 dingen die je beddengoed nodig heeft

Bij het opmaken van een bed, ongeacht de grootte, zijn er 3 dingen die je beddengoed nodig heeft. Veel mensen kunnen zeggen dat je bepaalde dingen moet gebruiken, maar uiteindelijk is het jouw keuze. Dat begint met het kiezen van het juiste beddengoed, dat kan je bestellen bij diverse winkels, zoals Textielhuisonline.nl, maar je kan ook naar een fysieke winkel toe gaan. Welk beddengoed je kiest is afhankelijk van de grootte van je bed. Bij een middelgrote deken heb je een dekbedovertrek 200×200 nodig. Terwijl bij een grote deken gaan je een dekbedovertrek 240×220 nodig hebt. 

De basis

De meeste mensen beginnen met stevige lakens, een paar kussens en een dekbed op hun bed. Dus laten we aannemen dat jouw bed ook zo begint. Een paar dingen om op te wijzen, hoewel het niet nodig is, ben ik dol op witte lakens omdat het met zoveel verschillende kleurencombinaties past en het hele jaar door kan worden gebruikt. Ze kunnen ook worden gebleekt om vuil of vlekken te verwijderen. 

Het dekbedovertrek

Dekbedden zijn gemakkelijker te wassen, gemakkelijker uit te wisselen met verschillende dekbedden en ze worden netjes en compact opgeborgen. Ze geven je bed een zeer volle en luxe uitstraling. Dekbedovertrekken worden meestal geleverd met bijpassende kussenslopen. Als je dekbedovertrek niet met bijpassende kussenslopen wordt geleverd, maak je geen zorgen, gebruik gewoon witte kussenslopen. 

Het dekbed opvouwen

Trek het dekbed helemaal omhoog over de kussens en waarbij de onderrand een voet van het uiteinde van het bed is. Knijp vervolgens ongeveer een derde van de weg omhoog en vouw het terug bovenop, zodat de vouw het uiteinde van het dekbed raakt. De bovenkant van het dekbed raakt natuurlijk de vouw op de rand die het dichtst bij de kussens ligt, dus het hele ding is in principe in drieën gevouwen. Deze methode is geweldig omdat je het dekbed gemakkelijk omhoog kunt trekken en gebruiken terwijl je ligt.

Extra kussens

De finishing touch die echt samentrekt welke kleuren je ook gebruikt, is het extra kussen dat je voor je eigen kussen plaatst. Een langer extra kussen ziet er meestal het beste uit voor kingsize bedden. Dit is een goed moment om een mooi patroon te gebruiken met herhalende kleuren van je dekbedovertrek. Voor een goede nachtrust is het niet alleen belangrijk dat je je fijn voelt in je slaapkamer, maar ook een goed matras doet wonderen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button