Slaapkamer

Wat zijn de voor- en nadelen van een waterbed?

Tegenwoordig zie je het steeds vaker. Een waterbed in de slaapkamer. Waterbedden worden steeds meer aanbevolen voor een goede nachtrust. Maar waarom is dat precies? En zijn er ook nadelen aan een waterbed? In dit blogartikel gaan wij ons best doen om het je uit te leggen.

Een goede nachtrust door een watermatras

Een goede nachtrust begint altijd bij een goed bed en matras. Een waterbed zorgt voor een goede nachtrust omdat het lichaam een perfecte ondersteuning krijgt. Het water zorgt er namelijk voor dat het hele lichaam verdeeld wordt in de ondersteuning. Hierdoor heb je niet 1 drukpunt in het watermatras, maar zijn er meerdere drukpunten verdeeld. Door het slapen op watermatrassen ga je merken dat je eerder inslaapt en ook dieper zult slapen. 

Volledig instelbaar bed

Een ander groot voordeel van een waterbed is dat het volledig instelbaar is. Je kunt er namelijk voor kiezen om de watertemperatuur in te stellen op een aangename temperatuur. Als je vervolgens het bed in stapt, heb je in de winter al een zeer warm bed. In de zomer kun je uiteraard kiezen voor een koudere temperatuur voor het water. 

Vervolgens kun je ook kiezen voor twee aparte verwarmingselementen in een tweepersoonsbed. Hierdoor heb je nooit onenigheid met je partner over de instellingen. Ook kun je hierdoor een eigen stabilisatie voor het bed kiezen, waardoor je zelf bepaald hoe je slaapt. 

Een goede hygiëne

Een waterbed kenmerkt zichzelf door het water, maar ook de goede hygiëne. Het slaapoppervlak van een waterbed blijft namelijk erg gemakkelijk schoon. Het trekt namelijk geen bacteriën of huisstofmijt aan, in tegenstelling tot een normaal stoffen bed. Wel kun je af en toe het bed laten luchten om er voor te zorgen dat er geen nare geurtjes ontstaan. Dit is niet anders dan voor een normaal bed.

Een lange levensduur voor een waterbed en watermatras

Een van de grotere voordelen van een waterbed is de lange levensduur. Waar een normaal matras na 7 tot 10 jaar echt aan vervanging toe is, kan een watermatras makkelijk 15 tot 20 jaar mee. Uiteraard dien je er wel goed mee om te gaan om de levensduur daadwerkelijk te halen. De keuze voor een waterbed is hierdoor dus, naast een optimaal slaapcomfort, een zeer duurzame keuze.

Gerelateerde artikelen

Back to top button