Slaapkamer

De voordelen van een waterbed

Een waterbed groeit in Nederland in populariteit. Niet zo gek natuurlijk, als je weet welke voordelen een waterbed kan bieden. Waterbedden worden al sinds het begin van de 19e eeuw in gebruik genomen als slaapplek. Sindsdien is het slaapcomfort natuurlijk drastisch verbeterd. In dit blogbericht willen we je graag vertellen waarom je een waterbed zou moeten gebruiken. Dit doen we aan de hand van de voordelen van een waterbed.

Een goede slaaprust met juiste slaaphouding

Het eerste en meest belangrijke voordeel van een Megadeal Waterbed is dat het goed is voor de slaaphouding. Doordat het water zich aanpast aan je lichaam, heb je geen grote drukpunten. In tegenstelling tot een normaal matras, gaat het water perfect om je lichaam zitten. Dit resulteert uiteindelijk in een zeer goed slaapcomfort in de juiste slaaphouding. Er zijn daarnaast ook verschillende stabilisaties mogelijk om de ondersteuning voor de rug te optimaliseren.

Volledig instelbaar naar je eigen wensen

Een waterbed is perfect in te stellen op persoonlijke behoefte. Zo kun je bijvoorbeeld het water van een waterbed op een bepaalde temperatuur instellen. Dit is bijvoorbeeld erg fijn voor de winter. Als het erg koud is, kun je het water in het matras een beetje verhogen, zodat je in een warm bed kunt gaan liggen. Dit is natuurlijk een zeer groot voordeel ten opzichte van andere. normale bedden!

Een tweepersoons waterbed scheiden

Wil je graag een tweepersoons waterbed? Dat kan! Wanneer je een tweepersoons waterbed neemt, kan het zijn dat je onenigheid krijgt over de temperatuur van het water. Gelukkig is hier een goede oplossing voor. Je kunt namelijk beide een andere onderstel kiezen. Hierdoor kun je beide een watertemperatuur instellen die bij je past. Zo heb je geen onenigheid en maak je enkel gebruik van de voordelen van een lekker opgewarmd bed! Uiteraard kun je hem in de zomer ook juist wat kouder zetten.

Eenvoudig onderhoud plegen voor een extreem lange levensduur

Helaas komt er bij een waterbed ook onderhoud kijken. Gelukkig is dit helemaal niet zo moeilijk. Je dient het water van het bed te voorzien van waterbedconditioner. Dit zorgt ervoor dat er geen algen en bacteriën groeien die schade aan kunnen brengen aan het bed. Deze conditioner voeg je iedere 6 maanden toe aan het bed om hem in topconditie te houden. Vervolgens ga je het bed ook ontluchten. Als er namelijk luchtbellen ontstaan, kan het slaapcomfort daaronder lijden.Daarnaast ga je ook het gehele bed schoon moeten maken. Dit kun je doen met vinylreiniger. Het is aan te raden om dit enkele keren per jaar te doen om het bed schoon te houden. Heb je een tijk op het waterbed liggen? Dan dien je ook deze schoon te maken. Hiervoor houdt je je aan de wasvoorschriften op de tijk. Heb je je gehouden aan dit onderhoud? Dan kan je watermatras meer dan 15 tot 20 jaar mee gaan! Dit is dubbel zoveel als een normaal matras!

Gerelateerde artikelen

Back to top button