Verlichting

Welke led strips zijn geschikt als trapverlichting?

De verlichting boven het trappenhuis moet visueel mooi en functioneel zijn. Een kroonluchter, hanglampen en wandlampen zijn de drie basisalternatieven om een trapgat effectief te verlichten.

Er zijn tal van alternatieve keuzes voor trapverlichting, zoals led stripverlichting en inbouw traplichten, maar hun helderheid is beperkt in vergelijking met een kroonluchter of een inbouw plafondlamp. Hangende verlichtingsarmaturen staan uitstekend op de treden van de foyer, maar inbouw plafondlampen zijn nodig voor de keldertrap.

LED-strips om de trap te verlichten: een goed idee!

Je kunt jouw trap aanzienlijk veiliger maken en tegelijk je interieurstijl opwaarderen door trap ledverlichting aan te brengen. Je kunt experimenteren met het effect van verlichting en schaduwen om een fijne en huiselijke sfeer te scheppen. Je kunt zelfs kiezen voor trapverlichting met sensor voor je woning.

Hoe gebruik je led strips om een trap te verlichten

Hoe kies je led strips kiezen? De eerste stap is het kiezen van de juiste led strip, die eenkleurig, wit of meerkleurig kan zijn. Je kunt online eenvoudig een neon LED strip rgb kopen of kiezen voor een alternatief van deze LED strip.

Waar moeten LED-strips op een trap geplaatst worden? De meest populaire en misschien meest efficiënte plaats voor LED-strips op een trap is op de treden. Onderzoek daarvoor de plaats van de stroombron en ook de breedte en lengte van de trede.

Hoe verbind je LED-strips? De gemakkelijkste aanpak om op alle niveaus dezelfde hoeveelheid licht te garanderen en de trap gelijkmatig te verlichten is om de LED-strips parallel te verbinden. Als het jou niet helemaal lukt, kun je een elektricien inschakelen. Je kunt zijn hulp nodig hebben tijdens het hele installatieproces.

Trappenhuis LED-stripverlichting op een rechte trap

Wanneer de trap tussen twee muren staat, zou je de verlichting onder de muurleuning kunnen plaatsen om de treden te verlichten en het oplopen te vergemakkelijken. Een verborgen verlichte strip onder de leuning maakt een verbluffende, maar smaakvolle indruk.

Decorateurs en binnenhuisarchitecten hebben steeds meer waardering voor LED-verlichting bij trappen, omdat daarmee een standaard trap kan worden omgetoverd tot het meest representatieve element van het gehele huis. Er zijn veel verschillende methoden om decoratieve trapverlichting met LED-strips te maken en het hangt allemaal af van de architectuur van de trap en de vindingrijkheid van de ontwerper. Witte (koud, neutraal, of wit) of éénkleurige LED-strips of LED-strips in een willekeurige kleur en aangestuurd door een intelligente LED-trapregelaar, worden het vaakst toegepast, afhankelijk van de kleur en het karakter van het interieur. LED-strips zijn er in een aantal kleuren, zodat je de treden kunt rangschikken zoals je wilt. Je kunt ook een meerkleurige RGB-strip gebruiken, maar dan heb je een specifieke RGB-driver nodig om een kleur te kiezen.

Het loont de moeite om de juiste verlichting, inclusief de juiste tint en gelijkmatigheid van de verlichting, te controleren nadat je de LED-strip gekocht hebt en voordat je hem in delen van de juiste lengte snijdt en op het montagevlak bevestigt. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button