Badkamer

Badkamers voor iedereen en voor elk budget

In elk huis is een doucheruimte of een badkamer. Deze ruimte wordt vooral ’s morgens en ’s avonds gebruik en niet alleen om te douchen of je tanden te poetsen. Dat is de reden waarom je, als je de badkamer gaat renoveren of verbouwen, het beste eerst kunt bekijken wat voor een soort badkamer past bij je huis en bij jouw eigen stijl. Badkamers zijn er namelijk in veel verschillende soorten. Een badkamer moet bij je passen, maar moet ook in en bij het huis passen waar je woont. In elk huis is de badkamer anders en iedereen heeft ook  niet hetzelfde budget om te besteden. Bovendien heeft iedereen een andere smaak en daarom is het fijn dat badkamers te realiseren zijn voor elke stijl, voor elk budget en voor elke ruimte. 

Badkamer inspiratie opdoen helpt om de goede beslissingen te maken  Als je de badkamer gaat inrichten of aanpassen moet je met veel zaken rekening houden. De ruimte die je hebt in de badkamer is beslissend voor de badkamermeubels die je kunt plaatsen. Dus voor je badkamer inspiratie gaat opdoen is het verstandig om eerst de maten van de badkamer te noteren. Schrijf ook je wensen, die je hebt voor het inrichten van je badkamer, op. Wil je bijvoorbeeld een bad? Wil je dan een hoekbad of misschien wel een bubbelbad. Ga je voor een douche, kies je dan voor een inloopdouche of voor een afgesloten douchecabine? Moet de wasmachine in de badkamer worden geplaatst? Hoe wil je dat de wasbak eruit ziet? Kies je voor een enkele of dubbele wasbak. Waar komt het toilet te staan? Wat is precies mogelijk in de ruimte die jouw droombadkamer moet worden? Maak een platte grond op maat, of maak een account aan op de website en maak een 3D opstelling. Zo weet je welke maten de badkamer meubels maximaal kunnen hebben en hoeveel ruimte je nog over hebt om bijvoorbeeld een deur te openen of om makkelijk op het toilet te kunnen zitten.    Nog meer zaken om over na te denken bij het plaatsen van een nieuwe badkamer  In een badkamer moet het warm zijn, maar niet vochtig. Als je een nieuwe badkamer plaatst, kun je bijvoorbeeld elektrische vloerverwarming aanleggen. Deze hoeft niet de hele dag, met de cv-ketel mee, te branden is instelbaar en lekker warm aan de voeten. Vloerverwarming kan ook worden aangelegd tegen de wand. Je hoeft dan geen radiator te plaatsen en dat scheelt weer ruimte terwijl je, als je een handdoekrek plaatst, toch warme handdoeken hebt. Er moet voldoende ventilatie zijn in de badkamer, zeker als er geen raam is dat open kan. Stopcontacten moeten veilig zijn en opbergruimte is ook nodig. Kijk eens naar waterbesparende kranen of een waterbesparend toilet. Hiermee kun je op energiekosten bezuinigen. Zorg voor voldoende (sfeer) verlichting. Ledverlichting verbruikt een stuk minder stroom en kan toch zorgen voor de juiste sfeer in de badkamer.

Badkamer inspiratie opdoen helpt om de goede beslissingen te maken

Als je de badkamer gaat inrichten of aanpassen moet je met veel zaken rekening houden. De ruimte die je hebt in de badkamer is beslissend voor de badkamermeubels die je kunt plaatsen. Dus voor je badkamer inspiratie gaat opdoen is het verstandig om eerst de maten van de badkamer te noteren. Schrijf ook je wensen, die je hebt voor het inrichten van je badkamer, op. Wil je bijvoorbeeld een bad? Wil je dan een hoekbad of misschien wel een bubbelbad. Ga je voor een douche, kies je dan voor een inloopdouche of voor een afgesloten douchecabine? Moet de wasmachine in de badkamer worden geplaatst? Hoe wil je dat de wasbak eruit ziet? Kies je voor een enkele of dubbele wasbak. Waar komt het toilet te staan? Wat is precies mogelijk in de ruimte die jouw droombadkamer moet worden? Maak een platte grond op maat, of maak een account aan op de website en maak een 3D opstelling. Zo weet je welke maten de badkamer meubels maximaal kunnen hebben en hoeveel ruimte je nog over hebt om bijvoorbeeld een deur te openen of om makkelijk op het toilet te kunnen zitten. 

Nog meer zaken om over na te denken bij het plaatsen van een nieuwe badkamer

In een badkamer moet het warm zijn, maar niet vochtig. Als je een nieuwe badkamer plaatst, kun je bijvoorbeeld elektrische vloerverwarming aanleggen. Deze hoeft niet de hele dag, met de cv-ketel mee, te branden is instelbaar en lekker warm aan de voeten. Vloerverwarming kan ook worden aangelegd tegen de wand. Je hoeft dan geen radiator te plaatsen en dat scheelt weer ruimte terwijl je, als je een handdoekrek plaatst, toch warme handdoeken hebt. Er moet voldoende ventilatie zijn in de badkamer, zeker als er geen raam is dat open kan. Stopcontacten moeten veilig zijn en opbergruimte is ook nodig. Kijk eens naar waterbesparende kranen of een waterbesparend toilet. Hiermee kun je op energiekosten bezuinigen. Zorg voor voldoende (sfeer) verlichting. Ledverlichting verbruikt een stuk minder stroom en kan toch zorgen voor de juiste sfeer in de badkamer. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button