Tuin

Een picknickset kopen voor in de tuin: waar let je op?

Is jouw tuin wel aan een nieuwe inrichting toe? Er zijn vandaag de dag zoveel winkels en leveranciers op het gebied van tuinmeubelen waar je uit kunt kiezen. Dat maakt de keuze niet altijd eenvoudiger, maar vaak juist lastiger. Hoe weet je nu of de meubels van goede kwaliteit zijn en of ze bij jouw tuin passen? In deze blog gaan we het hebben over de dingen waar je op moet letten als je een nieuwe picknickset gaat kopen voor jouw tuin!

De afmetingen van een picknickset

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat de picknickset die je gaat aanschaffen past bij de ruimte die je hebt. Denk dus van tevoren al een beetje na over de afmetingen waar je naar op zoek bent. Als het tuinmeubilair teveel ruimte inneemt, blijft er immers niets over van je tuin. Daarentegen moet de picknickset ook niet te klein zijn, want dan kun je er weinig op kwijt. Vooral als je zoekt naar een set waarbij de banken of stoelen vastzitten aan de tafel, is het belangrijk dat je zeker weet dat je genoeg ruimte hebt. Kies je juist voor een picknicktafel met losse banken of stoelen, dan kun je eventueel nog schuiven, maar ook dan is het wel handig als je genoeg ruimte hebt voor de set.

Voor hoeveel personen is de picknickset?

Een ander aspect waar je rekening mee moet houden is hoeveel personen je wil dat er aan de picknicktafel kunnen zitten. Heb je bijvoorbeeld een gezin met een oneven aantal personen, dan is dit iets waar je goed op moet letten. Een picknickbank wordt namelijk vaak gemaakt voor een even aantal personen. Ben je met z’n vijven, dan kun je dus beter voor een set gaan die voor zes personen bedoeld is dan een set die voor vier personen is. Anders ziet het er minder gezellig uit en het is ook niet leuk als één persoon er een normale stoel bij moet pakken. Dan kun je beter voor een wat ruimere set gaan, zodat je allemaal lekker je ruimte hebt om te zitten en te eten. Ten slotte is het nog handig om te bedenken of de set alleen voor het gezin bedoeld is, of dat je er ook wil gaan zitten als er bezoek is.

Het ontwerp en materiaal van de picknickset

Ten slotte let je natuurlijk op het ontwerp en materiaal van de picknickset, want je wil wel dat hij bij jouw huis en tuin past. Er wordt het meest gekozen voor een houten picknickset, maar dan heb je ook nog de keuze tussen verschillende soorten hout. Hardhout gaat bijvoorbeeld langer mee dan Douglas hout. Dat betekent natuurlijk wel dat het wat prijziger is, maar je kunt er dan wel veel langer van genieten. Hou je van een industriële stijl? Dan is een houten picknickset misschien niet de beste keuze. In dat geval is een tuinset van aluminium of metaal passender. Aluminium tuinsets zijn er vaak ook in verschillende kleuren, zodat je ze echt kunt aanpassen aan jouw tuin!

Gerelateerde artikelen

Back to top button