Tuin

Wat zijn hydrokorrels?

Er is geen twijfel over mogelijk dat planten door het groen een natuurlijke schoonheid toevoegen aan binnen omgevingen, of het nu in huis, op kantoor of een commerciële omgeving is, planten helpen de omgeving er levendiger en uitnodigender uit te laten zien. Ieder huishouden heeft wel iets van groen in huis staan, sommige gaan wekelijks naar het tuincentrum, terwijl andere het online bestellen, zoals bij www.tuinshop.nl

Maak gebruik van hydrokorrels

Hydrokorrels worden van klei gemaakt en worden vooral gebruikt om vocht vast te houden in de planten, maar daarnaast ook veel als decoratie gebruikt. Door het gebruik van hydrokorrels wordt het vocht vastgehouden en kan de plant gaan wortelen. De beste locatie voor de hydrokorrel in de pot is op de bodem zo voorkom je namelijk dat de wortels en de plant gaan rotten doordat het water er tussen komt. De wortels kunnen zonder het gebruik van hydrokorrel wel gaan rotten doordat ze te lang in een natte grond hebben gezeten. Was de hydrokorrels voor gebruik met lauw water voor optimaal gebruik. Voor goed gebruik vul ongeveer ⅕ deel met hydrokorrels van de plantenpot en de rest vul je gewoon met potgrond en plant de plant erin. Door je aan deze verhouding te houden zorg je ervoor dat je plant is voorzien van een optimale vochthuishouding. Daarnaast de combinatie van potgrond met de hydrokorrel stimuleren ook nog eens de groei van jouw plant. Zo regel je dus niet alleen het vocht voor je plant, maar kan die ook mooi groeien.

Gebruik hydrokorrels als decoratie

Je kan de hydrokorrels ook uiteraard gebruiken als decoratie, die mooie rode klei balletjes zijn natuurlijk een mooie eyecatcher dan al dat potgrond rondom je plant. Je kan ook de hydrokorrels wanneer je je plant in de pot hebt geplaats op het potgrond aan de bovenkant van de pot plaatsen als decoratie. 

Hydrokorrels voor een buitenplant

Niet alleen voor in huis, maar ook voor buiten planten kan je hydrokorrels gebruiken. Zorg wel voor de juiste pot. Buiten heb je namelijk een pot nodig met een gat onderin, zodat het water wat teveel is via de onderkant eruit kan. In de zomer erg belangrijk dat je gebruik maakt van hydrokorrels om ook zo buiten ervoor te zorgen dat je planten voldoende vocht krijgen. 

Maak eerst je tuin klaar voor nieuwe planten

Voordat je planten voor buiten gaat uitzoeken zorg ook voor een nette tuin opgeruimde tuin. Zo kan je nog meer genieten van je mooie tuin het hele jaar door.

Gerelateerde artikelen

Back to top button