Slaapkamer

Wat is een klamboe en waarom heb je die nodig?

Je kent het vast wel. Wanneer je bedden uit vakantieoorden ziet, lijkt het op een waar paradijs om te slapen. Dit komt veelal omdat de hemelbedden worden voorzien van een klamboe. Maar wat is dit nu precies? Klamboes zijn een soort witte lakens die over een bed worden gespannen. Hierdoor krijgt het bed een zeer mooie en rustgevende uitstraling. De klamboe kan vervolgens geheel over het bed worden gehangen, zodat het bed beschermt wordt tegen insecten zoals muggen. Hierdoor ga je gerust de nacht in en wordt je niet wakker met enorm veel muggenbulten. 

Maak je slaapkamer compleet

Een groot voordeel van de klamboe is natuurlijk het fantastische uiterlijk. Je slaapkamer wordt er op een sierlijke wijze mee verrijkt. Je kunt de klamboe gemakkelijk boven het bed ophangen. Wanneer je gaat slapen, klap je de klamboe uit zodat hij over je gehele bed gaat hangen. Wordt je ‘s ochtends wakker? Dan kun je hem net als een gordijn gemakkelijk aan de zijkant van het bed vastmaken. Hierdoor ziet het bed er direct opgeruimd uit en straalt je slaapkamer.

Een klamboe voor de zomer

Een van de grootste voordelen van de klamboe is natuurlijk dat het muggen tegengaat. Doordat je een net over je hele bed spant, kan een mug er niet binnendringen. Hierdoor wordt je ook niet gestoken door een mug en heb je een rustige nachtrust. Hiervoor hoef je enkel als je hem dicht doet te checken of er niet per ongeluk een mug gevangen zit. Vervolgens kun je het raam van je slaapkamer wagenwijd open zetten. Met name in de zomer kan dit wenselijk zijn. 

De klamboe weghalen in de winter?

Het lijkt voor veel mensen dat je in de winter de klamboe weghaalt. Echter is niks minder waar. Je hoeft hem natuurlijk niet meer iedere avond dicht te doen om de muggen buiten het bed te laten, maar weghalen hoeft zeker niet. Je kunt er namelijk voor kiezen om hem sierlijk om te knopen. Hierdoor is je slaapkamer altijd een mooi aanzicht. Vervolgens kun je er ook voor kiezen om hem in de winter dicht te doen, om een gezellig tent effect te krijgen. Kies bijvoorbeeld voor een klamboe met sterke katoenen koorden, zodat je hem eenvoudig op kunt knopen. 

Meer privacy met een klamboe

Natuurlijk wil je niet dat iedereen zomaar je slaapkamer binnenkomt. Toch gebeurd het bij veel mensen regelmatig. Een mooie klamboe zorgt er in dit geval voor dat je genoeg privacy hebt als er iemand de slaapkamer binnenkomt. Ze zien je dan namelijk niet direct, omdat er een klamboe tussen zit. Ondanks dat een klamboe doorschijnend is, kun je er niet goed door zien of een bed opgemaakt is of niet. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button