Accessoires

De juiste sneeuwschuiver kiezen doe je zo

Hoe graag we het ook willen vermijden, in sommige delen van het land is een sneeuwval onvermijdelijk. Voor ieder huishouden is het altijd het beste om voorbereid te zijn op wanneer het begint te sneeuwen. Niemand wil met een stoep of oprit vol sneeuw zitten en geen mogelijkheid om weg te komen. Dat is waar een eenvoudige sneeuwschuiver om de hoek komt kijken. Hoewel het ideaal zou zijn om gewoon een sneeuwblazer te hebben om van die oprit vol sneeuw af te komen, heeft niet iedereen de ruimte ervoor. Maar een sneeuwschuiver in huis te hebben is waarschijnlijk een slimme beslissing. Maar wat voor sneeuwschuiver moet je hebben? Of wat is het beste type voor je behoeften? Deze eenvoudige en snelle gids kan precies de informatie bieden die je nodig hebt voor het kiezen van de juiste sneeuwschuiver.

Welke sneeuwschuiver is het beste?

Een schop is een eenvoudig gereedschap dat bestaat uit twee basisonderdelen, een mes en een handvat. Het zou echt niet ingewikkeld moeten zijn, maar met alle verschillende soorten en keuzes die beschikbaar zijn, kan het kiezen van de juiste ontmoedigende taak zijn. Sneeuwschuivers zijn er in twee basisvormen, rond en rechthoekig. Elk heeft zijn eigen voordelen en functieomschrijving. Een rond blad is beter voor het scheppen en oppakken van de sneeuw om het van de oprit te gooien. Terwijl rechthoekige bladen zijn ideaal om simpelweg de sneeuw te duwen in plaats van te scheppen. 

Materiaal

De meeste sneeuwschuivers zijn gemaakt van metaal of plastic. Een metalen mes is duurzamer en sterker, maar ook duurder vaak het is dan ook een aanschaf voor de langere termijn. Het is ontworpen om door harde sneeuw of zelfs door ijs te snijden. Het zal meer sneeuw kunnen dragen, maar is ook zwaarder dan een sneeuwschuiver van kunststof.  Sneeuwschuivers van kunststof zijn lichter en gemakkelijker te gebruiken. Ze zijn flexibel en laten de sneeuw er gemakkelijker afglijden. De vier belangrijkste soorten materiaal die worden gebruikt om een handvat van een sneeuwschuiver te maken, zijn metaal, plastic, hout en glasvezel. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen en wordt uitgekozen op basis van persoonlijke voorkeur.

Lengte

De maat die je kiest, hangt af van je lengte, je bouw en hoe groot de klus is die je gaat uitvoeren. Je moet een lichte buiging in de knieën kunnen voelen dan heb je de juiste sneeuwschuiver voor jouw lichaam gevonden.

Opbergen

Laat je sneeuwschuiver nooit voor de deur staan, om te voorkomen dat iemand hem uitleent en niet meer terug legt of kapot maakt, je wil immers geen gedoe met kapotte spullen

Gerelateerde artikelen

Back to top button